Subvenții APIA 2024: CÂND începe campania de depunere a cererilor! - Revista Ferma
2 minute de citit

Subvenții APIA 2024: CÂND începe campania de depunere a cererilor!

retrosp 2020 fermier canva b Subvenții APIA 2024: CÂND începe campania de depunere a cererilor!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii că amână startul campaniei de depunere a cererilor pentru subvenții APIA 2024, care ar fi trebuit să înceapă la 1 martie.

Campania de primire a Cererilor de plată va fi întârziată cu cel puțin 2 săptămâni.

Potrivit APIA, în acest moment se modifică legislația europeană, în sensul modificării/aprobării Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil României. Totodată, se așteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiționalitatea pentru GAEC 7 și GAEC 8.

Ulterior, legislația națională se va aproba în sensul celor stabilite în legislația europeană.

Astfel, având în vedere aspectele prezentate mai sus, APIA amână termenul de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024 în funcție de calendarul stabilit pentru aprobarea tuturor actelor normative.

Chiar și așa, APIA a pus la dispoziția fermierilor români aplicația IPA ONLINE prin care aceștia pot face modificări/actualizări ale cererilor unice depuse, sector vegetal, FĂRĂ A avea posibilitatea de a închide cererile și a le aproba, până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024.

„Decalarea termenului de depunere nu va impacta Campania de plăți în avans pentru anul de cerere în curs care va începe la data de 16 octombrie 2024”,

a declarat Directorul General al APIA Cornel Turcescu.

Modificări control APIA pe teren!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →