3 minute de citit

Staţie de procesare semințe Lidea la Brăila

La eveniment au fost prezente oficialităţi brăilene, parteneri de business, presa de specialitate, angajaţi ai departamentelor companiei, precum și membrii Comitetului Executiv al Diviziei de Semințe LIDEA.

 StaÅ£ie de procesare seminÈ›e Lidea la Brăila (1)_b

Inovare, dezvoltare, grijă pentru mediu

”Această investiție este o dovadă concretă a ambiției noastre de a ne extinde în Europa de Est, alegând locația unității de producție în zone cu potențial ridicat de dezvoltare și de producție pentru culturile de cereale păioase, oleaginoase și cele cu conținut ridicat de proteină. Succesul nostru va depinde de prezența noastră pe aceste piețe și de ambiția de a fi cât mai aproape de clienții noștri finali, fermierii”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Olivier Paul, Director Executiv Adjunct LIDEA.

„Suntem unul dintre liderii europeni producători de seminţe şi faptul că suntem aici, la Brăila, este extrem de important pentru noi. Astăzi, LIDEA înseamnă inovare, dezvoltare, grijă pentru mediul înconjurător. Oferim partenerilor noştri o gamă completă de hibrizi şi de culturi; avem o echipă unită, motivată şi extrem de profesionistă”, a subliniat Olivier Paul.

 

INVESTIȚIE VIITOARE ÎN VALOARE DE 2-3 MILIOANE DE EURO

Oficialii LIDEA au precizat că investiţia de la Brăila este doar un început; există un program de investiţii în următorii ani de 2-3 milioane de euro, pentru a creşte capacitatea de producţie şi a dezvolta afacerea.

Staţia de condiţionare, tratament şi însăcuire de la Brăila procesează seminţe de cereale păioase, de floarea soarelui, de porumb, dar şi de alte culturi. „Această locaţie a funcţionat înainte ca staţie de procesare seminţe. Am retehnologizat-o, o parte din echipamente fiind transferată din fosta noastră locaţie, unde ne-am desfăşurat activitatea până în primăvara acestui an”, a explicat Natalia Albu, Operation Leader.

Staţia dispune de o capacitate de lucru de 500 mii de doze pentru speciile de primăvară, (porumb, floarea-soarelui) şi poate procesa 5.000 tone de seminţe de cereale păioase.

În perioada imediat următoare investiţiile vor urmări mărirea spaţiului de depozitare, extinderea capacităţilor de pregătire şi livrare a seminţelor către fermieri, precum şi asigurarea celor mai înalte standarde de sănătate şi securitate în muncă pentru salariaţi.

 

Staţie de procesare semințe Lidea la Brăila (2)_b

O NOUĂ IDENTITATE DE BRAND

Lidea este un brand născut în urmă cu un an, prin fuziunea companiilor Euralis Semences și Caussade Semences Group, valorificând acum experienţa şi expertiza dobândite în aproape un secol de către cele două companii.

Lidea produce seminţe multi-specie (porumb, floarea-soarelui, sorg, soia, rapiţă, cereale păioase, leguminoase, furaje, covoare vegetale) pentru piaţa internaţională, propunând soluţii personalizate şi durabile care oferă valoare adăugată pe tot parcursul anului pentru întreg ecosistemul de agribusiness.

Cu o cifră de afaceri de de 350 milioane de euro, Lidea se află în top 10 companii producătoare de material semincer la nivel mondial şi ocupă locul 6 în Europa.

 

un articol realizat de

MARIAN MUŞAT

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →