Specializare unică în ţară la Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din Timişoara - Revista Ferma
2 minute de citit

Specializare unică în ţară la Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din Timişoara

Horticultură: 33 locuri bugetate, 27 locuri cu taxă (învăţământ zi) şi 50 locuri cu taxă (învăţământ cu frecvenţă redusă – IFR). Toţi absolvenţii primesc un bonus de 25 de puncte pentru obţinerea de fonduri neramburabile prin PNDR 2020. Baza materială include laboratoare, sere, plantaţii de viţă de vie, livezi de pomi fructiferi.

ADMITERE-USAMVB-TIMISOARA
Inginerie genetică: 22 locuri buget, 15 locuri taxă (zi). Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din Timişoara este singura facultate din ţară care pregăteşte specialişti în domeniul Biotehnologii – Inginerie genetică, în cadrul unor laboratoare moderne, la standarde europene, parcă desprinse din filmele SF.
Peisagistică: 22 locuri buget, 15 locuri taxă (zi). Este una dintre cele mai căutate specializări pe piaţa forţei de muncă. Absolvenţii activează în firme de specialitate; direcţii de mediu, de amenajarea teritoriului şi urbanism din primării; design interior şi exterior; pepiniere de plante ornamentale; învăţământ de specialitate. Domeniile prioritare de pregătire sunt: proiectarea, înfiinţarea şi întreţinerea spaţiilor verzi; realizarea lucrărilor de restaurare şi reabilitare a parcurilor şi grădinilor; utilizarea unor programe informatice moderne în proiectarea asistată de calculator (ArchiCAD, AUTOCAD, ARTlantis, Vectorworks).
Silvicultură: 38 locuri buget, 35 locuri taxă (zi). Este una dintre cele mai căutate secţii de profil din ţară. Domeniile prioritare de pregătire sunt: gestionarea durabilă a pădurilor; exploatarea lemnului; management forestier; protecţia pădurilor şi cinegetică.
Toate cele patru programe de studiu sunt încadrate, conform clasificării universităţilor, în categoria A, având un grad ridicat de încredere.
În campusul Universităţii există şi o bază sportivă (terenuri de tenis, fotbal, volei), cantină restaurant (meniul zilei la 10 lei) şi un club studenţesc. Studenţii beneficiază de burse substanţiale, între 600 lei şi 1.500 lei.

Admitere 2017
Pentru anul academic 2017-2018, înscrierile în prima sesiune de admitere se fac în perioada 10-26 iulie 2017. A doua sesiune de înscrieri va fi în perioada 4-21 septembrie 2017. Admiterea se face pe baza mediei de bacalaureat (80%) şi a mediei aritmetice a anilor de studiu din liceu (20%).

Articol publicat in revista Ferma nr. 10 (193) din 1-15 iunie 2017

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →