Sommet de l`Elevage, pentru o zootehnie sustenabilă - Revista Ferma
2 minute de citit

Sommet de l`Elevage, pentru o zootehnie sustenabilă

Sommet 2023_b

Reprezentativ pentru know-how-ul francez în sectorul creşterii animalelor, producţie animală de carne și genetică, Sommet de lElevage a reuşit în ultimii ani să se impună și ca un eveniment de neratat pentru cei interesaţi de echipamente şi maşini agricole, inputuri şi servicii pentru agricultură.

Dar Sommet de lElevage este și un răspuns pragmatic și angajat la provocările majore cu care se confruntă agricultura mâine. Bunăstarea animalelor, agricultura ecologică, sustenabilitatea, tranziția energetică, promovarea producţiei locale şi tradiţionale, transferul fermei către generaţiile viitoare – sunt doar câteva dintre temele care vor fi discutate pe larg pe parcursul celor 4 zile ale evenimentului.

Ediția 2023 va găzdui campionatele naționale la rasele Limousin și Brown Swiss, două dintre cele mai bine reprezentate în întreaga lume.

Program special pentru vizitatorii internaţionali

Anul trecut a fost depăşit recordul anterior, cu peste 105.000 de vizitatori profesionali, din care peste 5000 din afara Franţei. Anul acesta va găzdui peste 1500 de expozanţi, 2000 de animale şi numeroase conferinţe.

Delegațiile străine, precum şi toţi vizitatorii internaţionali (din afara Franţei) beneficiază de un program special – „Seara Internațională” – unde va avea loc prezentarea tuturor raselor de bovine, ovine și cabaline reprezentate la Sommet de lElevage. De asemenea, prin cele peste 30 de vizite în ferme şi unităţi de cercetare şi producţie, vizitatorii străini beneficiază de un program unic în lume.

Nu rataţi ediţia 2023 a Sommet de l’Elevage, 3-6 octombrie, la Clermont-Ferrand (Franța). Detalii pe https://www.sommet-elevage.fr/.

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →