3 minute de citit

Soluția inteligentă pentru protecția culturilor de legume

Discutăm acum despre cel de-al treilea beneficiu Smart Technology, tehnologia inteligentă de protecție a culturilor de legume de la BASF, și anume producții de calitate pentru recolte sănătoase și vandabile.

Solutia inteligenta pentru protectia culturilor de legume__b

BENEFICIUL 3: PRODUCȚII DE CALITATE 

Așteptările consumatorilor în ceea ce privește calitatea produselor pe care le achiziționează sunt din ce în ce mai ridicate, fermierii fiind nevoiți să comercializeze pe piață legume la cele mai înalte standarde.

Astfel, pentru obținerea unor producții de calitate, legumicultorii trebuie să țină cont de câteva aspecte esențiale, cum ar fi calibrul potrivit și îndeplinirea standardelor de sănătate fitosanitară a culturii.

Producțiile obținute sunt influențate, în primul rând, de condițiile de cultivare, precum cele clasice, realizate în câmp, sere și solarii, sau cele moderne, în sistem hidroponic. De asemenea, produsele de protecție a plantelor au un impact major asupra calității producției, prin prevenirea atacurilor de boli și dăunători asupra culturii.

UN PRODUS INOVATOR

BASF oferă fermierilor produse inovatoare, care sunt omologate în conformitate cu noile cerințe legislative privind siguranța în utilizare și care au o eficacitate ridicată în combaterea organismelor dăunătoare, atunci când sunt utilizate conform instrucțiunilor de folosire.

De exemplu, în cazul tomatelor, una dintre problemele cu care se confruntă fermierii este apariția putregaiului cenușiu. De aceea, folosirea unui fungicid specific combaterii acestui patogen este esențială pentru a asigura o cultură sănătoasă.

O soluție care oferă o combinație unică de substanțe active, cu moduri de acțiune diferite, este Signum®, un produs din gama AgCelence®, cu efecte fiziologice care oferă beneficii suplimentare pentru o profitabilitate ridicată.

SIGNUM® – CARACTERISTICI ȘI BENEFICII

Substanţe active:cele douăsubstanțe active – 26,7% boscalid + 6,7% piraclostrobin – oferă o acțiune preventivă, cu mișcare translaminară și acropetală. Astfel, inhibă germinația sporilor, sporularea și dezvoltarea tubului germinativ.

Culturi: tomate, salată, morcov, varză, ardei, vinete, praz.

Doză recomandată:

Se aplică în doze cuprinse între 0,75 și 1,5 kg/ha, în funcție de cultură și patogenul țintă.

Avantaje:

  • Produs inovator, modern;
  • Două moduri diferite de acțiune cu spectru de combatere complementar;
  • Flexibilitate în aplicare;
  • Recolte mari și producții de calitate.

Signum® oferă flexibilitate în aplicare, recolte mari, producții de calitate și contribuie la creșterea perioadei de păstrare a recoltei.

un articol de

BASF

mai multe pe această temă

https://www.basf.com/ro/ro.html

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →