3 minute de citit

Soluția inteligentă pentru protecția culturilor de legume

Scriam în numărul trecut al revistei că Smart Technology, tehnologia inteligentă de protecție a culturilor de legume, cu scopul de a oferi soluții personalizate fermierilor, oferă 4 beneficii care rezolvă problemele apărute în timpul vegetației. În această edițievom discuta despre cel de-al doilea beneficiu Smart Technology, și anume soluții de încredere pentru culturi de încredere.

Solutia inteligenta pentru protectia culturilor de legume_b


BENEFICIUL 2: SOLUȚII DE ÎNCREDERE


Fermierii trebuie să respecte cu strictețe modul și momentul de utilizare a produselor pentru protecția plantelor, pentru a garanta utilizarea lor în deplină siguranță și a eficacității acestora.

Protecția mediului și a utilizatorilor reprezintă preocupări constante ale societății în zilele noastre. BASF vine în sprijinul agricultorilor, oferind produse și soluții inovatoare, dezvoltate în conformitate cu cele mai noi standarde de reglementare în domeniu, prietenoase cu mediul și sigure pentru utilizatori, atunci când sunt utilizate conform instrucțiunilor de pe etichetă.

Pe parcursul ciclului de dezvoltare, culturile legumicole pot fi supuse atacului diferiților agenți patogeni, ce pot afecta iremediabil calitatea acestora și, implicit, profitul fermierilor. Prin intermediul Smart Technology, BASF oferăo gamă variată de produse, atât pentru speciile de legume cultivate în câmp, cât și pentru cele cultivate în sere sau solarii.

Un produs recomandat pentru combaterea buruienilor înainte de plantarea răsadurilor este Stomp® Aqua.

 

INOVATORUL PRODUS STOMP® AQUA

 

Substanța activă: 455 g/l pendimetalin. Pendimetanil face parte din clasa dinitroaniline. Este un produs care se aplică la sol, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, dar și a unor buruieni dicotiledonate. Produsul inhibă atât diviziunea celulei, cât și alungirea acesteia în meristemul rădăcinilor.

Dezvoltarea buruienior este stopată direct, ca urmare a absorbției prin vârfurile de creștere coleoptil și hipocotil. Buruienile mor imediat după germinare sau răsărire, fiind eliminate timpuriu.

Culturi: Cartof, ceapă din arpagic, ceapă semănată direct (culturi irigate), usturoi, tomate, vinete, ardei, plantații de viță de vie, livezi pe rod, tutun, floarea soarelui, porumb, soia, grau, orz, secară.

Doză recomandată: se aplică în doze cuprinse între 1,5 și 4 L/ha, în funcție de cultură și de patogenul țintă.

Recomandare de aplicare pe suprafețe mici:dacă luăm în calcul o doză de 4 L de produs comercial la hectar, în cazul aplicării cu pompa de spate, se vor folosi 80 ml de Stomp® Aqua în 10 L apă, pentru o suprafață de 200 metri pătrați.


Avantaje:

  • Formulare inovatoare sub formă de microcapsule;
  • Spectru larg de combatere a buruienilor;
  • Cantitate mai mică de produs la hectar;
  • Eliberarea treptată a substanței active;
  • Compatibilitate ridicată;
  • Efect pe termen lung;
  • Ușor de utilizat.

 

În următoarele ediții vom prezenta și celelalte două beneficii ale conceptului Smart Technology la legume: Producții de calitate și Timp de pauză favorabil.

 

 

un articol de

BASF

mai multe pe această temă

https://www.basf.com/ro/ro.html

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →