8 minute de citit

SOLA – brand fanion al SAM

Alături de semănătrile SOLA, brandul fanion al SAM, în standul de la Agraria au mai fost prezentate utilaje Agromehanika, ERMO, Expom, Cosmo, OptiGep, Agrex şi Hydramet.

Ciprian Popa - administrator SAM şi Marius Mitra - reprezentant Sola România

Semănătorile Sola
La ediţia aniversară Agraria 2019, SAM a prezentat în standul său 12 utilaje. Vedetele standului au fost, fără îndoială, semănătorile SOLA, partenerul SAM încă din 2015. Astfel, au fost expuse două semănători de prăşitoare SOLA, ambele pe 6 rânduri, modelele Prosem K 6 R cu un singur bazin de inox pentru îngrăşăminte de 1080 litri şi cealaltă cu două bazine a câte 300 de litri fiecare.
Semănătoarea de culturi prăşitoare Prosem K 6 R cu un singur bazin (de inox) pentru îngrăşăminte de 1080 litri (pentru big-bag) are elemente de semănat Prosem K cu dublu disc, unghi brevetat de 9 grade, cadru fix, sistem de distribuţie seminţe UNIC, viteză mare de semănat, şase elemenţi cu distanţă de 70 cm între ei (adaptabil de la 33 la 80 cm) şi bazine de seminţe de 55 litri. Sistemul de distribuţie îngrăşăminte se caracterizează prin: dublu disc cu reglare a presiunii, roţi de închidere de 2 inch cu sistem de tasare paralelogram, cutie mecanică de distribuţie, tub de cădere seminţe cu vârf ranforsat de inox, discuri de semănat pentru porumb şi floarea- soarelui şi decuplare mecanică pentru fiecare rând.
De asemenea, a mai fost prezentată semănătoarea Sola Prosem K 6R: elemente de semănat Prosem-K Basic cu dublu disc la unghi de 9 grade, sistem de distribuţie seminţe UNIC, viteză mare de semănat, şase elemenţi cu distanţă de 70 cm între ei (adaptabil de la 33 la 80 cm) şi bazine de seminţe de 55 litri. Semănătoarea Sola Prosem K 6R mai este dotată cu două bazine de îngrăşăminte de 300 litri, scormonitori roată tractor cu arc reglabil, sistem de reglare a presiunii pe fiecare element, cu arc mecanic, roţi de închidere de 2 inch cu reglaje ale presiunii şi ale unghiului de tasare.
Ambele semănători sunt dotate cu monitor PM300E (Dickey John – USA) care permite controlul erorii de însămânţare pe fiecare rând (până la 16 rânduri), arată suprafaţa lucrată, distanţa între seminţe, viteza de lucru, numărul de seminţe pe rând şi pe hectar şi altele.

SOLA - brand fanion al SAM_b

Utilaje Expom pentru prelucrarea solului
Dintre utilajele pentru prelucrarea solului, am remarcat combinatorul tip compactor Wicher de la Expom (SAM – importator unic pe România), cu o lăţime de lucru de 4 m, tractat, cu cadru rabatabil hidraulic, 3 rânduri de organe active 32 x 12 mm dublu arc, tip “labă de gâscă” de 180 mm, adâncime de lucru regrabilă, bară de nivelare, tăvălug anterior cu diametru de 335 mm platbanda şi tăvălug posterior dublu (platbandă 335 mm plus crosskill 370 mm, cu curăţitor).
De asemenea, tot de la Expom, a fost prezentat discul Goliat cu talere independente, tractat, cu o lăţime de lucru de 4 m, două rânduri de talere de 560 mm, cu butuc fără gresare, adâncime de lucru de maxim 15 cm, reglabilă hidraulic, cu roţi de adâncime anterioare, sistem se frânare pneumatic şi tăvălug posterior V-ring, cu diametru de 600 mm şi curăţitor.
Expom, este unul dintre cei mai mari producători de tăvălugi din Europa, oferă doi ani garanţie şi “utilaje de calitate la preţuri corecte”, după cum apreciază Ciprian Popa.
• Plugurile ERMO (singurele pluguri fără găuri în cadru). De la producătorul italian de pluguri ER.MO a fost prezentat modelul Evolution 155, un plug reversibil cu 4+1 trupiţe, cu dispozitiv de balansare cu memorie şi dublă acţiune, cadru de oţel de înaltă rezistenţă (700 N/mm), secţiune cadru 150 x 120 mm, lăţime de lucru de 37-45-55 cm/brazdă, adâncime maximă de lucru de 40 cm, cormane fâşii, antetrupiţe, elemente de uzură încărcate cu Tungsten, cu cărucior de tractare şi necesar de putere la tractor de minim 200 CP. Tot de la Ermo a fost prezentat şi scarificatorul RIP 7/L, cu 7 ancore, lăţime de lucru de 3 m, adâncime de lucru de 35-55 cm şi tăvălug dublu cu colţi cu reglare hidraulică.
• Distribuitoarele M.A. Agrex. Pentru distribuirea de îngăşăminte/amendamente granulate, a fost prezentat distribuitorul Ferti W, de la M. A. Agrex, cu o capacitate de 2.150 litri, cuvă inox, sistem de cântărire şi computer pentru dozare automată, lăţime de lucru de 12-36 m, reglare electrică a debitului şi comandă hidraulică dublă. Au fost expuse şi alte două distribuitoare cu o capacitate de 500 litri (fiecare), cu un singur disc (INOX) de distribuţie şi o lăţime de lucru (împrăştiere) de 6-12 m.
• Maşina de erbicidat Agromehanika AGS 3000/24 m. Pentru protecţia plantelor, de la producătorul Agromehanika a fost prezentată maşina de erbicidat AGS 3000 EN HP, cu un rezervor de 3000 litri (capacitate totală 3.260 litri), bară de pulverizare de 24 m, rezervor instalaţie de spălare de 335 litri, două pompe independente, una pentru amestec soluţie de 200 l/minut şi una pentru erbicidare cu debit de 170 l/min., sistem de barbotare permanent şi de încărcare externă a bazinului. Maşina AGS 3000 are distanţa de la sol a axei de 80 cm, ecartament reglabil (1,5-2,2 m), bară de 24 m echipată cu 48 duze trijet cu închidere/deschidere automată a celor 7 secţiuni, controlat prin GPS, coborâre şi ridicare full hidraulică şi rampă cu sistem de echilibru paralelogram, pe cursă de 1.500 mm.
Au mai fost prezentate un header OptiGep (Ungaria) pentru porumb şi floarea-soarelui pe 6 rânduri, precum şi un încărcător frontal pentru tractor Hydramet (Polonia – al 3-lea producător la nivel European).

SOLA - brand fanion al SAM_b

Profil de companie: SAM
Fondată în 2015, SAM a reuşit rapid să îşi contureze un portofoliu complex de utilaje agricole prin care să acopere necesarul de maşini dintr-o fermă agricolă. Existenţa unui stoc consistent de utilaje şi piese de schimb permite livrarea imediată sau într-un termen relativ scurt pentru necesităţile imediate ale fermierilor. Iar parteneriatele şi contractele cu furnizorii externi susţin onorarea unor comenzi speciale sau de o mai mare valoare.
În paralel cu conturarea portofoliului de utilaje, SAM şi-a construit o echipă care numără acum zece angajaţi şi care este în continuă creştere. “Chiar în această lună (mai), familia SAM va creşte cu încă doi noi angajaţi în departamentul de vânzări şi service. Toate acestea pentru a răspunde prompt solicitărilor. Suntem aproape de fermieri, atât cu politica de preţuri, cât şi în ceea ce priveşte calitatea utilajelor comercializate. Susţinem fermierii şi agricultura românească şi ne dorim ca aceştia să se dezvolte an de an”, ne-a declarat Ciprian Popa.
Toate acestea i-au permis companiei SAM să acumuleze un capital important de încredere din partea fermierilor şi care să permită iniţierea unor proiecte viitoare care continuă strategia de dezvoltare a companiei. Astfel, a fost deja achiziţionat un teren, la ieşirea din Oradea spre Biharia, iar în cursul acestui an va începe construirea unui nou sediu.
Informaţii suplimentare despre portofoliul Smart Agro Machines: 0723.255.644 E-mail: office@s-a-m.ro; web: www.s-a-m.ro

SOLA - brand fanion al SAM_b

PARTENERIATUL SEM-SOLA
Prezent în standul SAM, Marius Mitra, reprezentant Sola în România, s-a declarat mulţumit de colaborarea cu Smart Agro Machines: “Dealerul nostru zonal pe partea de vest ţării, SAM – este un partener ambiţios şi are o relaţie strânsă cu fermierii locali. Avem nevoie de astfel de dealeri şi ne dorim să dezvoltăm o reţea de dealeri locali, cu capital autohton, care să lucreze spre binele fermierilor. Am fost de la început încrezători în acest proiect şi acesta s-a dovedit un succes”.

FINANŢARE AVANTAJOASĂ
Anul trecut a fost unul bun atât pentru fermieri, cât şi pentru companiile furnizoare de inputuri şi utilaje. Ciprian Popa, administrator SAM, confirmă. “A fost un an de creştere şi sperăm să păstrăm acest trend ascendent în continuare. Anul trecut am depăşit un milion de euro cifra de afaceri, ceea ce pentru noi reprezintă atingerea ţintelor planificate. Anul acesta, în ciuda secetei, sperăm că piaţa se va rederesa şi că fermierii îşi vor recâştiga optimismul şi apetitul pentru investiţii. Noi suntem pregătiţi să le oferim o serie de utilaje moderne şi care să îi ajute să facă performanţă. De asemenea, venim în sprijinul fermierilor şi cu posibilităţi de finanţare, cu dobânzi promoţionale, subvenţionate, cu prima rată în decembrie şi dobândă zero pentru primi doi ani”, a anunţat Ciprian Popa.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/235 (ediţia 1-14 mai 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →