3 minute de citit

SMART TECHNOLOGY DE LA BASF: Soluția inteligentă pentru protecția culturilor de legume

Iată-ne ajunși și la cel de-al patrulea beneficiu Smart Technology, și anume timp de pauză favorabil.

Alverde BASF_b

BENEFICIUL 4: TIMP DE PAUZĂ FAVORABIL


În ultima perioadă, cultivarea legumelor a devenit o activitate din ce în mai complexă, fermierii întâlnind numeroase provocări, precum presiunea ridicată de infecții a agenților patogeni, condițiile climatice imprevizibile, exigențele pieței și, nu în ultimul rând, menținerea profitabilității afacerii.

Știm, totodată, că fermierii caută permanent tehnologii și soluții avansate care să le permită să fie competitivi și să răspundă la cerințele consumatorilor. Astfel, pentru a asigura obținerea unor producții bogate și de calitate superioară, deci vandabile, legumicultorii trebuie să aplice cu strictețe măsurile de prevenire și combatere a bolilor și dăunătorilor din culturi.

 

LEGUME SIGURE PENTRU CONSUM

 

BASF vine în sprijinul agricultorilor cu produse inovatoare, dezvoltate în conformitate cu cele mai înalte standarde în domeniul protecției plantelor, precum timpul de pauză favorabil. Timpul de pauză reprezintă numărul de zile necesar de la aplicarea ultimului tratament și până la recoltare. Acesta asigură condițiile necesare pentru recoltarea de legume sănătoase și de calitate, asigurând vânzarea fără restricții sau impedimente.

În cazul în care timpul de pauză nu este respectat conform instrucțiunilor de folosire a produselor, se poate depăși nivelul maxim admis de reziduuri, ceea ce nu este permis.

 

PROTECȚIA COMPLETĂ A TOMATELOR


Smart Technology de la BASF pune la dispoziția fermierilor numeroase produse ce pot fi integrate cu ușurință într-o schemă completă de protecție a culturilor legumicole. Dacă luăm ca exemplu tehnologia de protecție a culturii de tomate, BASF oferă pe piață o serie de produse cu un timp de pauză stabilit în urma unor teste riguroase, astfel încât să se respecte cele mai stricte cerințe.

Alverde® – 3 zile / Dagonis® – 3 zile/ Polyram® – 7-14 zile/ Signum® – 3 zile/ Scala® – 3 zile/ Cabrio® Top – 7 zile.

Portofoliul BASF permite realizarea unor planuri de tratamente complexe pentru prevenirea și combaterea principalilor agenți patogeni, care acoperă întreaga perioadă de vegetație.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.agro.basf.ro.

 

ALVERDE® – SOLUȚIE PENTRU MANAGEMENTUL REZISTENȚEI


Substanța activă: 240 g/l metaflumizon. Acționează ca agent de hrănire (prin ingestie), având și o activitate de contact inițială. Blochează canalele de sodiu din sistemul nervos al insectelor.

Culturi: Tomate, ardei, vinete, cartof.

Doza recomandată este cuprinsă între 0,25 și 1 l/ha, în funcție de dăunătorul combătut și de cultura la care se aplică.

Avantaje:

  • Excelentă eficacitate în combaterea dăunătorilor;
  • Are acțiune rapidă pentru stoparea pagubelor;
  • Activ și în perioade cu temperaturi ridicate;
  • Soluție pentru managementul rezistenței.

Insecticidul Alverde® beneficiază nu numai de un timp de pauză redus, dar are și o eficacitate ridicată în condiții de temperaturi ridicate, acționând rapid pentru stoparea pagubelor.

 

un articol de

BASF

mai multe pe această temă

https://www.basf.com/ro/ro.html


Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →