2 minute de citit

Sistemul de reglare a presiunii în anvelope

valtra-1_b

Odată cu creșterea costurilor, crește și presiunea de a realiza atât economii de timp, cât și de combustibil. O foarte bună modalitate prin care se pot realiza economii de timp, se pot reduce costurile, se îmbunătățește eficiența și, astfel, se poate crește marja de profit a fermei este sistemul de reglare a presiunii în anvelope. Avantajele? Aderență mai bună, consum redus de combustibil, reducerea compactării solului.

 

Economii de combustibil cu până la 15%

Există o diferență între cunoașterea presiunii corecte în anvelopele tractorului pentru orice lucrare și schimbarea efectivă a presiunii. Acesta este probabil un domeniu în care practica și teoria nu se potrivesc întotdeauna. Chiar dacă este bine-cunoscut faptul că presiunea incorectă în anvelope poate risipi 20-40% din puterea motorului, mulți operatori încă nu se deranjează să modifice presiunea în anvelope atunci când schimbă între lucrările în câmp și cele de transport.

Presiunea incorectă în anvelope nu influențează doar consumul de combustibil. Când anvelopele sunt supraumflate, suprafața lor în contact cu solul este redusă. Acest lucru pune o presiune mai mare asupra solului și poate cauza alunecarea și compactarea solului. Pe de altă parte, presiunea mai scăzută în anvelope înseamnă o rezistență crescută la rulare. Aceasta este o veste proastă pentru lucrările de transport, deoarece consumul de combustibil crește. Adaptarea anvelopelor tractorului la presiunea corectă pentru fiecare lucrare poate duce la economii de combustibil cu până la 15%.

 

un articol realizat de

MEWI

mai multe pe această temă: www.mewi.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →