Service-ul prompt IPSO - Revista Ferma
4 minute de citit

Service-ul prompt IPSO

În portofoliul IPSO Agricultură întâlnim şi alte mărci de renume precum: Kuhn, Manitou, Bednar FMT, Perard, Fliegl, Pichon, Kemper, Zurn, Geringhoff, Laforge sau Eassymass.

Service-ul prompt IPSO

7 ateliere de service, 90 de tehnicieni
Compania deţine în România şapte ateliere specializate pe partea de service în cele opt regiuni ale ţării, unde tehnicienii de service pot interveni în orice moment pentru diagnosticarea şi repararea utilajelor defectate.
Echipa de service IPSO Agricultură deţine la ora actuală 90 de tehnicieni pregătiţi pentru partea de service, dintre care 67 sunt mobili, putând interveni rapid în fermele clienţilor din toată ţara. Aceştia sunt calificaţi şi atestaţi periodic pentru a realiza reparaţii la cel mai înalt standard de calitate. În fiecare an, repară şi pun în funcţiune circa 1475 de echipamente. Programele de instruire pe partea tehnică, implementate de IPSO Agricultură pentru operatorii de combine, tractoare, echipamente şi maşini pentru protecţia plantelor, au ca rezultat preîntâmpinarea eventualelor probleme ce ţin de operarea utilajelor achiziţionate.
Diagnosticarea utilajelor se realizează cu ajutorul unor aplicaţii software performante (personalizate pentru fiecare furnizor) care au rolul de a identifica în cel mai scurt timp problemele sau defecţiunile care au apărut şi pentru a actualiza setările şi programele software ale utilajelor.

Calitatea şi fiabilitatea pieselor de schimb
Piesele de schimb puse la dispoziţie de către IPSO Agricultură fermierilor din România sunt originale, aduse de la firme de renume mondial. Piesele originale John Deere sunt realizate la standarde înalte de calitate. Iată câteva exemple:
• Cuţitele originale John Deere, folosite pentru tocarea paielor, sunt călite şi durificate suplimentar pe anumite segmente mai solicitate la operaţiunile de lucru. Astfel, ele vor rezista la uzură şi la eventualele şocuri şi vibraţii care pot să apară în timpul lucrului. Pentru a preveni fisurile în zona găurii de pivotare, cuţitele John Deere sunt întărite după perforare, pentru a asigura o repartiţie uniformă a sarcinilor de pe rotor pe suprafeţele interioare ale alezajului.
• Degetele escamotabile ale melcilor combinei de recoltat joacă un rol important în prevenirea supraîncărcării, ceea ce poate duce la deteriorarea melcului, a platformei şi a carcasei. Deoarece, acestea sunt expuse la lovirea de pietre şi de alte obiecte străine, este important ca ele, la impact, să reziste sau să se rupă, în loc să se îndoaie, pentru a preveni deteriorarea gravă a melcului. Degetele escamotabile dispun de o canelură de separare, ceea ce le permite să se rupă într-un anumit punct şi să cadă înapoi în tamburul melcului, pentru a preveni deterioararea platformei. Degetele escamotabile sunt proiectate pentru înlocuire rapidă şi sunt montate cu un opritor de deget, care previne deplasarea degetelor rupte în combină, minimizând potenţialele daune cauzate de pietre şi de alte obstacole. Ca beneficii, notăm: degetele escamotabile reduc numărul reparaţiilor, scad timpii de repaus şi cheltuielile.
• Lagărele originale John Deere ale căişorilor de la combine fac faţă condiţiilor grele de lucru. Autolubrifierea perfectă este esenţială, deoarece lagărele nu sunt conectate la un sistem de gresare. Lagărul trebuie să elibereze lubrifiantul pe măsură ce temperatura de funcţionare creşte. Pentru a determina volumul de lubrifiant necesar, bucşele centrale au fost testate la temperaturi înalte, în cuptor de ardere. După 14 ore, temperatura cuptorului a fost mărită treptat de la 80 la 220oC, pentru a imita temperatura reală de funcţionare a căişorilor. Testul a evidenţiat că lagărele contrafăcute mai conţineau doar 1,2 grame de lubrifiant, în timp ce lagărele John Deere conţineau 27,5 g de lichid de ungere.

Articol publicat in revista Ferma nr. 5 (188) din 15-31 martie 2017

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →