Seria 6.4 intră în Arena DEUTZ-FAHR - Revista Ferma
5 minute de citit

Seria 6.4 intră în Arena DEUTZ-FAHR

În ultimii doi ani, Grupul Same Deutz-Fahr (SDF) a intensificat procesul de înnoire și diversificare a soluțiilor tehnice din portofoliu, atât gama de tractoare (8 TTV, 7 TTV,  6C și 6 TTV), cât și utilajele dedicate viticulturii. Anul 2022 nu face excepție. După achiziția pachetului majoritar de acțiuni la ViTiBOT – producătorul robotului autonom electric Bakus, a venit vremea unui upgrade al serie 6.4, care cuprinde tractoare cu puteri între 136 și 156 CP.

Seria 6.4 intra in Arena DEUTZ-FAHR_b

TREND POZITIV PENTRU SDF

Grupul Same Deutz-Fahr a înregistrat o creștere atât a producției finale, de la aproximativ 30.000 de tractoare în 2019, la aproape 42.000 unități în primele 9 luni ale anului 2022, cât și a cifrei de afaceri. „La fel ca și 73,3% dintre companiile industriale, și noi ne-am confruntat cu discontinuități pe lanțul de furnizare a pieselor și materiilor prime. Cu toate acestea, am crescut până la 1750 milioane de euro cifră de afaceri în primele 9 luni și am putea atinge până la finalul anului recordul de 2000 de milioane de euro. E o creștere organică, ca urmare a extinderii pe o serie de piețe emergente precum China sau Turcia, dar și pe fondul unei creșteri generale a vânzărilor”, a afirmat CEO-ul companiei, Lodovico Bussolati.

Fabrica Deutaz-Fahr2_b

INVESTIȚII PE TOATE PLANURILE

Evoluția pozitivă a grupului SDF vine în contextul în care industria producătoare de mașini și utilaje agricole traversează un an cu multe provocări, în special în Europa, unde vânzările au fost afectate de o recalibrare a pieței, de presiunea inflaționistă, dar mai ales de seceta prelungită din țările situate în sudul și vestul continentului. Secretul din spatele reușitelor companiei este strategia de investiții pe termen lung. „Am investit în tehnologie atât la nivel de produs final, cât și la nivel de producție industrială, prin modernizarea fabricilor noastre. Avem o creștere sustenabilă”, ne-a declarat Alessandro Maritano, director executiv în cadrul grupului SDF.

Alessandro Maritano_b

„Suntem în etapa în care investim în profesionalizarea dealerilor cu care lucrăm și în consolidarea rețelelor și a capacităților pe care le avem. Datorită acestui proces, pe care l-am început deja de un an, numărul clienților noi a crescut cu 25%.” – ALESSANDRO MARITANO, Director executiv în cadrul grupului SDF

 

ROMÂNIA, ÎN TOPUL VÂNZĂRILOR

Alessandro Maritano ne-a mărturisit că România, alături de celelalte state din regiune și de Portugalia, se află în topul vânzărilor europene. „După un 2021 excepțional, țările din sudul și vestul Europei se află într-un proces general de recalibrare a pieței utilajelor agricole, fapt determinat de cauze multiple, dintre care cea mai importantă este seceta. Însă, procesul nu este uniform, iar acolo unde situația climatică și mediul economic au permis, precum în regiunea balcanică, fermierii au continuat să investească în tehnologie. În țara dumneavoastră avem un partener puternic iar acest lucru se vede”, a afirmat Alessandro Maritano.

Fabrica Deutaz-Fahr3_b

SERIA 6.4: TREI MODELE MULTIFUNCȚIONALE

Cuprinzând trei modele (6130.4, 6140.4 și 6150.4) cu puteri maxime de 136, 147 și 156 CP, noua serie 6.4 îmbină dimensiunile compacte (ampatament de 2562 mm, similiar unui autoturism) cu cele mai moderne sisteme de propulsie și dotări, pentru a asigura performanțe ridicate indiferent de condițiile de lucru.
Dotate cu motoare în 4 cilindri adaptate normelor Stage V (FarmMotion 45), ce dezvoltă cupluri între 577 Nm și 663 Nm la 1400 rpm, tractoarele din seria 6.4 sunt capabile să facă față unei largi varietăți de operațiuni: de la lucrările de pregătire a solului, la cele de încărcare/descărcare, transport, cosit sau deszăpezit.

 

CAPACITĂȚI DE RIDICARE SPORITE

Priza de putere spate, cu sistem de prindere în 3 puncte și control electronic, are o capacitate de ridicare de până la 5870 kg în versiune standard și 9170 kg în versiune opțională. De asemenea, se poate monta și un încărcător frontal cu priză de putere la 1000 rpm și capacitate maximă de 3000 kg.
Confortul este asigurat de cabinele MaxiVision cu suspensie pneumatică, nivel de zgomot redus și vizibilitate sporită în toate direcțiile, iar bordul este simplu și intuitiv.

Fabrica Deutaz-Fahr3_b

DOUĂ VERSIUNI DE TRANSMISIE

Noile modele Deutz-Fahr 6.4 sunt disponibile cu două versiuni diferite de transmisie: TTV (transmisie variabilă continuă) și RVShift (inovație tehnică ce combină avantajele PowerShift cu cele ale CVT). Indiferent de transmisia aleasă, TTV sau RVShift, controlul poate fi exercitat cu ajutorul unui joystick ultra-egonomic, iar dacă ținem cont și de celelalte aspecte ale noii serii 6.4, nu este de mirare că cei de la Deutz-Fahr consideră aceste tractoare drept multifuncționale, perfect adaptate oricărui tip de activitate curentă.

 Seria 6.4 intra in Arena DEUTZ-FAHR1_b

DEUTZ-FAHR LAND

 

Inaugurată în mai 2017, Deutz-Fahr Land din Lauingen, locul de lansare al seriei 6.4, este una dintre cele mai moderne unități industriale din Germania și cuprinde, alături de uzina propriu-zisă, muzeul companiei și centrul de evenimente Deutz-Fahr Arena, în poligonul căreia am avut ocazia să testăm unele dintre tractoare, dar și robotul autonom Bakus de la ViTiBot.

BAKUS_b

Robotul autonom Bakus de la ViTiBot

TRANSMISIE PREMIATĂ LA EIMA

Premiată la ”EIMA Technical Inovation 2022”, transmisia hibridă RVShift permite schimbarea tuturor treptelor de viteză predefinite (20 înainte și 16 marșarier) fără a întrerupe cuplul și tracțiunea. Conceptul „Full PowerShift” vine cu multiple funcții avansate, precum Stop&Go, și permite tractoarelor să lucreze cu motorul în regim „eco” într-o gamă de viteze cuprinsă între 1,5 și 50 km/h. Totodată, pentru viteze mai mici, se poate opta pentru un creeper, ce permite o funcționare continuă la viteze de la 20 m/h la 5 km/h.

 

un articol de

DANIEL PLĂIAȘU

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →