Sediu nou pentru Claas și Serv Class la Constanța - Revista Ferma
5 minute de citit

Sediu nou pentru Claas și Serv Class la Constanța

Sediu nou pentru Claas si Serv Class la Constanta 1_b

Au trecut aproape doi ani de când Claas și distribuitorul Serv Class au decis să-și consolideze cooperarea, iar rezultatele sunt deja vizibile: o prezență din ce în ce mai solidă în estul țării, spații tehnice și comerciale ce însumează peste 30.000 de metri pătrați și nu mai puțin de 150 de angajați, ce asigură, prin rețeaua Serv Class, soluții și servicii eficiente fermierilor.
Însă parteneriatul celor două afaceri de familie promite mai mult, iar din 24 mai, la Ovidiu, alături de activitatea consacrată a companiei Serv Class (consultanță, vânzări și service pentru utilajele Claas și o gamă variată de implemente), funcționează și Centrul First Claas Used, prima divizie de acest gen din România, a grupului german.

 

Investiție de 1,7 milioane de euro

Situat pe Strada Tulcei (drumul european E87) la intrare în localitatea Ovidiu, noul sediu regional Serv Class se întinde pe o suprafață de peste 8000 mp și include o clădire de birouri, un atelier modern de service, o magazie de piese de schimb, un showroom comercial și un spațiu expozițional pentru echipamente noi și de ocazie.
Totalizând 1,7 milioane de euro, investiția deservește județele Constanța, Tulcea și Călărași și aduce în fața fermierilor, alături de utilajele Claas, branduri precum: Amazone, Berthoud, Hawe, Oehler, Lemken, Maschio Gaspardo, Siptec sau Ziegler, dar și instalații de irigat de la Lindsay sau Idrofoglia.
„Așa cum Formula 1 fascinează cu viteza și tenacitatea sa, și noi ne dorim să aducem aceste elemente de succes în lumea utilajelor agricole, prin facilitățile create împreună, Claas și Serv Class, dar și prin portofoliul de echipamente pe care le comercializăm”, a declarat directorul de vânzări Serv Class, Eugen Gruia, în prezența lui Mihai Leu, invitat special, la evenimentul de deschidere a noului sediu regional.

Eugen Gruia 2_b

Eugen Gruia

Două familii, aceleași principii

La inaugurarea noului sediu a participat și Ruediger Claas, membru al familiei Claas și al comitetului de acționariat al companiei germane, care a pus în evidență valorile comune ale celor două firme și parteneriatul strategic pe care îl au de peste 20 de ani. „Serv Class e o companie de familie care are valori similare precum cele ale familiei Claas: corectitudine, încredere, onestitate, solidaritate, responsabilitate și viziune pe termen lung. Suntem împreună de mai bine de 20 de ani, iar în 2021 ne-am extins această cooperare de succes. Ca urmare, Serv Class a preluat responsabilitatea județelor Tulcea, Călărași și Constanța, regiuni de o mare importanță în producția agricolă românească”, a afirmat oficialul companiei.

Ruediger Claas_b

„Azi deschidem un nou capitol al serviciilor reunite, Serv Claas și Claas, bazându-ne pe un nivel foarte înalt de încredere reciprocă între cele două afaceri de familie. Vrem să furnizăm fermierilor noștri tot sprijinul de care au nevoie și de aceea, prin acest sediu, venim mai aproape de ei cu servicii mai bune și mai profesioniste.” – RUEDIGER CLAAS, Membru al comitetului de acționariat al Claas

 

Facilități pe service și mentenanță

Pentru a acoperi nevoile tuturor clienților din zona Dobrogei, noul sediu regional dispune de o magazie de piese de schimb cu o suprafață de aproximativ 200 mp, ce cuprinde un stoc de piese însumând peste 5.000 de repere distincte. Totodată, pentru piesele ce nu se află în stoc, reprezentanții Serv Class preiau comenzi în perioada de campanie inclusiv sâmbăta și duminica, livrările urmând a fi făcute în aproximativ 24 ore.
În ceea ce privește atelierul de service, pentru a eficientiza și a scurta durata intervențiilor, acesta permite repararea simultană a mai multor tractoare și combine. „Credem în continuare că valoarea adăugată a tuturor utilajelor pe care reușim să le aducem în fața fermierilor vine din puterea echipei de service și a unei strângeri de mână. Poporul german are o expresie: «Ai un om, ai un cuvânt!» Acesta este principiul care ne-a permis să ajungem la peste 3000 de clienți și pe baza căruia vrem să creștem împreună”, a subliniat Cătălin Gruia, directorul general Serv Class.

Catalin Gruia_b

„Serv Class nu e o poveste despre cifre, ci despre oameni și despre promisiuni îndeplinite.” – CĂTĂLIN GRUIA, Director general Serv Class

Prima divizie First Claas Used din România

Odată cu inaugurarea noului sediu regional din jud. Constanța, a fost lansat și primul centru First Claas Used din România, un model de business cu o vechime de peste 30 de ani în cadrul grupului Claas, prin care clienții pot achiziționa utilaje folosite care au fost recondiționate la standard de fabrică. „Avem astfel de centre în Franța, Germania și Polonia, care funcționează foarte bine și cresc puterea brandului nostru. Pentru că România e una dintre țările agricole cele mai importate din Europa, cu un nivel ridicat de profesionalism, a venit firesc să pornim acest gen de afacere și aici”, a declarat Thomas Spiering, Senior Vice-President pentru Europa Centrală al grupului Claas.

Thomas Spiering_b

Thomas Spiering

SERIOZITATE ȘI PROMPTITUDINE

 

„Pe lângă calitatea utilajelor Claas, ceea ce apreciez în mod deosebit la Serv Class este relația de parteneriat. Furnizori de utilaje sunt mulți, dar adevărați parteneri sunt puțini. Serviciile post-vânzare dovedesc calitatea unui partener. Știm cu toții cât de important este ca în plină campanie utilajele să funcționeze la capacitate maximă, iar dacă unul se strică, intervenția de la service să fie cât mai rapidă. Seriozitatea este cea care îi caracterizează pe cei de la Serv Class, pentru că atunci când suni și semnalezi o problemă, timpul de rezolvare este cel precizat, fără tergiversări. Acesta cred eu că e fundamentul unei bune relații”, a declarat Raul Marian Mărunțoiu, fermier în comuna Săcele, jud. Constanța.

un articol de

DANIEL PLĂIAȘU

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →