SE SCHIMBĂ VREMEA! Unde vor cădea PRECIPITAȚII în următoarele zile? - Revista Ferma
3 minute de citit

SE SCHIMBĂ VREMEA! Unde vor cădea PRECIPITAȚII în următoarele zile?

se schimba vremea 7 ianuarie SE SCHIMBĂ VREMEA! Unde vor cădea PRECIPITAȚII în următoarele zile?
Credit foto @iStock.com/trendobjects

SE SCHIMBĂ VREMEA! După sărbătoarea de Bobotează cu temperaturi de aprilie, un val de aer polar pune stăpânire pe țara noastră aducând ger și ninsori.

Sunt anunțate temperaturi de minus 20 de grade!

Cele mai scăzute temperaturi ale acestei perioade geroase sunt aşteptate pentru dimineţile zilelor de marţi şi miercuri. Valul de aer polar va aduce vânt puternic și viscol la munte, dar și ninsori puternice.

Începând din această după-amiază, temperaturile scad simţitor în Moldova, dar se menţin încă ridicate în celelalte regiuni.

În Bucovina şi la munte, treptat, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

La munte se răceşte, în special în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali. Precipitaţiile cuprind toată zona montană: la început plouă sau cade lapoviţă, însă după prânz ninge şi se va depune strat de zăpadă.

Ziua de marţi aduce vreme rece şi ger dimineaţa şi noaptea. Cerul rămâne acoperit, iar în Meridionali şi în Carpaţii de Curbură o să ningă slabă. Pe seară norii se risipesc în majoritatea masivelor.

Miercuri avem încă o dimineaţă geroasă, dar vremea se mai îmbunează. Avem soare, câţiva nori şi ceva ceață cu depunere de chiciură la începutul zilei.

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOAREA SĂPTĂMÂNĂ, PE REGIUNI

BANAT Temperatura aerului va avea tendință de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de 0…3 grade și ale celor nocturne de -6…-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații este mai mare în intervalul 7-10 ianuarie.

CRIȘANA Temperatura aerului este în scădere, cu medii ale maximelor în general de 0…2 grade și ale minimelor de -6…-4 grade. Vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în intervalul 7-10 ianuarie.

TRANSILVANIA Temperatura aerului va fi în scădere, cu medii ale valorilor diurne în general de -3…1 grad și ale celor nocturne de -10…-5 grade. Vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în intervalul 8-11 ianuarie.

MARAMUREȘ Temperatura aerului este în scădere, cu medii ale maximelor în general de -2…1 grad și ale minimelor de -8…-5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 7-9 ianuarie.

MOLDOVA Temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de -4…1 grad și ale celor nocturne de -9…-5 grade. Precipitații sunt anunțate astăzi și mâine.

DOBROGEA Temperatura aerului va avea tendință de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de -1…3 grade și ale celor nocturne de -6…-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 7-11 ianuarie.

MUNTENIA Temperatura aerului va avea tendință de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de -1…4 grade și ale celor nocturne de -8…-3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 7…11 ianuarie.

OLTENIA Medii ale valorilor diurne vor fi în general de 0…4 grade și ale celor nocturne de -8…-4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în perioada 7-11 ianuarie.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →