Saaten Union - calitate germană produsă în România - Revista Ferma
3 minute de citit

Saaten Union – calitate germană produsă în România

Programul întâlnirilor cu fermierii, deschis chiar în cadrul evenimentului AgriPlanta şi desfăşurat în toate cele zece câmpuri de prezentare ale Saaten, s-a încheiat pe 17 iunie, la Vâlcele, judeţul Călăraşi, în exploataţia agricolă a societăţii Ildu.

Aici au participat peste o sută de fermieri, iar programul „Zilelor câmpului” a totalizat un număr de peste o mie de agricultori, cărora li s-au adăugat dealeri, reprezentanţi ai inspectoratelor de seminţe, ai direcţiilor şi camerelor agricole, precum şi ai autorităţilor locale.

 

De două decenii şi pentru fermierii români

„Evenimentul este o încununare a unui succes în care, timp de 40 de ani, Saaten Union a fost prezentă cu soiuri şi hibrizi pentru cultura mare. Dacă, până în 1992, produceam sămânţă care mergea direct în Germania, începând din anul amintit am testat şi produs sămânţă pentru piaţa românească”, a declarat George Aldescu, director general Saaten Union.

Înainte de a introduce un soi în România, Saaten Union testează produsul timp de cinci ani în diverse câmpuri şi diverse condiţii pedoclimatice, pentru a avea garanţia că genetica oferită este performată şi nu înşeală aşteptările fermierilor.

Saaten-Union România, parte a grupului german Saaten Union GmbH, este una dintre cele mai mari companii producătoare de seminţe de porumb hibrid, grâu de toamnă, orzoaică pentru bere, rapiţă de toamnă şi primăvară, orz furajer, floarea soarelui, şofrănel, muştar  etc., pentru vânzare internă şi export.

Saaten Union GmbH  are un portofoliu de peste 135 de noi genotipuri create şi protejate în sistemul UPOV, ce cuprinde: 25 soiuri de cereale, 20 hibrizi de porumb, 35 soiuri de plante furajere, leguminoase şi graminee, 35 soiuri de plante oleaginoase şi diferite soiuri de legume şi cartofi.

„Ca element de noutate, începând din toamnă, pentru anul agricol următor, avem în portofoliu şi produse ale companiei Rapool, care este specializată şi face ameliorare numai pentru rapiţă
George Aldescu, director general Saaten Union


CU SĂMÂNŢĂ BUNĂ, LA PREŢ BUN Semănatul rapiţei se poate întârzia

Potrivit lui George Aldescu, Saaten Union este promotoarea rapiţei în România şi deţine o gamă variată de soiuri şi hibrizi aclimatizaţi la condiţiile din ţara noastră. „Cred că este indicat ca în fermă să ai sămânţa unor soiuri cară să facă faţă unei situaţii cum a fost cea din toamna trecută, când nu s-a putut intra în câmp în perioada optimă şi atunci a fost nevoie de o cantitate mai mare de sămânţă.

Fiind mai ieftin decât hibiridul, soiul poate fi însămânţat cu densitate de până la 120 de boabe/mp. Dintre soiuri, Orkan are longevitatea cea mai mare şi, până acum, a produs de multe ori 4000-4500 kg/ha.

Este soiul folosit de noi ca martor pentru toate cercetările. Ceea ce s-a putut vedea pe aceste câmpuri experimentale este o distribuire în funcţie de precocitate”, a precizat George Aldescu, în cadrul prezentării loturilor.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →