S-a dat UNDĂ VERDE cărnii “de laborator” pentru CONSUMUL UMAN. Vezi ce ţară a dat autorizaţia! - Revista Ferma
1 minut de citit

S-a dat UNDĂ VERDE cărnii “de laborator” pentru CONSUMUL UMAN. Vezi ce ţară a dat autorizaţia!

meat lab S-a dat UNDĂ VERDE cărnii “de laborator” pentru CONSUMUL UMAN. Vezi ce ţară a dat autorizaţia!
foto: @canva/Firn de la Getty Images

Cetăţenii din Israel vor putea mânca de acum înainte carne de vită creată în laborator. Compania care a inventat-o a primit undă verde din partea autorităţilor sanitare pentru a vinde primele fripturi din lume realizate din celule de vită cultivate, şi nu din întregul animal, scrie aleph-farms.com.

Carnea de vită va fi cultivată din celule derivate dintr-un ovul fertilizat de la o vacă Black Angus, pe nume Lucy, care trăieşte într-o fermă din California. Compania Aleph Farms din Israel este cea care a inventat acest tip de carne şi care a primit autorizaţia pentru consumul uman din partea Ministerului israelian al Sănătăţii.

Însuşi premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut anunţul săptămâna trecută, anunţând invenţia drept „o inovaţie globală”. Firma a declarat că intenţionează să introducă o „friptură unică” cultivată pentru clienţii din Israel.

Peste 150 de companii din lume urmăresc obiectivul de a crea carne cultivată, sau „cultivată din celule”, cunoscută şi sub numele de carne crescută în laborator, potrivit aleph-farms.com.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →