
Cetăţenii din Israel vor putea mânca de acum înainte carne de vită creată în laborator. Compania care a inventat-o a primit undă verde din partea autorităţilor sanitare pentru a vinde primele fripturi din lume realizate din celule de vită cultivate, şi nu din întregul animal, scrie aleph-farms.com.
Carnea de vită va fi cultivată din celule derivate dintr-un ovul fertilizat de la o vacă Black Angus, pe nume Lucy, care trăieşte într-o fermă din California. Compania Aleph Farms din Israel este cea care a inventat acest tip de carne şi care a primit autorizaţia pentru consumul uman din partea Ministerului israelian al Sănătăţii.
Însuşi premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut anunţul săptămâna trecută, anunţând invenţia drept „o inovaţie globală”. Firma a declarat că intenţionează să introducă o „friptură unică” cultivată pentru clienţii din Israel.
Peste 150 de companii din lume urmăresc obiectivul de a crea carne cultivată, sau „cultivată din celule”, cunoscută şi sub numele de carne crescută în laborator, potrivit aleph-farms.com.