2 minute de citit

Ruşii gândesc la scară mare – drona de 600 kg

Dispozitivul a fost creat de Braeron, companie specializată pe producţia de obiecte zburătoare fără pilot. Având anvergura cadrului de 3×5 metri, noua dronă poate transporta greutăţi de până la 645 kg şi are o autonomie de zbor de aproximativ două ore şi jumătate. Viteza de zbor ajunge până la 70 km/h. Poate fi utilizată în zone greu accesibile omului şi a fost deja testată cu succes pe o suprafaţă de 50 de hectare, unde s-au aplicat substanţe pentru combaterea buruienilor.

Braeron-drona_bDezvoltatorii săi se adresează industriilor agroindustriale şi de transport şi logistică. O astfel de dronă poate fi utilizată la transportul de marfă, la efectuarea tratamentelor fitosanitare din culturile agricole dar şi la stingerea incendiilor. Scopul echipei Braeron este de a introduce utilizarea tehnologiilor fără pilot în zonele în care există încă riscuri ridicate de ameninţări la adresa vieţii umane şi a mediului.

Drona poate zbura în regiuni îndepărtate în orice moment al zilei şi poate face faţă unei game largi de condiţii meteorologice (funcţionează la temperaturi între +40 şi -40 de grade Celsius). Obiectivul Braeron este de a utiliza acest tip de echipamente în scopuri multiple, de la cauze umanitare şi livrări de marfă la servicii de urgenţă. Dronele sunt o soluţie excelentă pentru utilizarea în timpul incendiilor de vegetaţie şi al altor evenimente de catastrofă pe scară largă.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →