Rusia începe construcția celei mai mari ferme de lapte din țară. Investiția se ridică la 175 milioane de dolari! - Revista Ferma
2 minute de citit

Rusia începe construcția celei mai mari ferme de lapte din țară. Investiția se ridică la 175 milioane de dolari!

vaci Holstein la standul de furajare Rusia începe construcția celei mai mari ferme de lapte din țară. Investiția se ridică la 175 milioane de dolari!
Fotografie cu caracter ilustrativ / Credit foto @iStock, pixinoo

Vaganovo, un important procesator de lapte din Rusia, este pe cale să investească 18 miliarde de ruble (175 milioane USD) într-o fermă de lapte din regiunea Kemerovo, care este de așteptat să devină cea mai mare din țară.

Ferma, a cărei construcție a început deja, este proiectată la dimensiunile productive care să asigure integral laptele materie primă pentru investitor, scrie dairyglobal.net

Efectivul total va fi de 18.000 de capete bovine, din care 8.200 de vaci la muls și producția de lapte zilnică este estimată la 240 de tone. Aceasta se traduce printr-o producție anuală de 82.000 de tone, o contribuție substanțială la satisfacerea cererii din regiunea Kemerovo.

În plus, compania intenționează să vândă lapte crud și altor procesatori, inclusiv clienților străini.

„Din perspectiva exportului, această locație este avantajoasă din punct de vedere strategic pentru noi. Oferă acces convenabil la rutele de transport pentru procurarea furajelor, o condiție cheie pentru construirea unor astfel de facilități. Mai mult, aici există terenuri suficiente pentru a putea asigura hrana animalelor”, a comentat Roman Mayer, director general Vaganovo.

PROBLEMA FORȚEI DE MUNCĂ

Mayer a explicat modul în care compania intenționează să abordeze deficitul de forță de muncă, o problemă pe care industria rusă a produselor lactate o consideră cea mai presantă din ultimii câțiva ani.

„Plănuim să atragem muncitori din toate localitățile din apropiere și, dacă este necesar, vom aduce angajați din Kemerovo”, a spus el.

În total, noua fermă va angaja 400-500 de muncitori.

TERMEN DE FINALIZARE

Construcția va fi terminată în 2-2,5 ani. Complexul este planificat să fie construit pe 100 ha, plus 20.000 ha de teren agricol.

Serghei Tsivilev, guvernatorul regiunii Kemerovo, a spus că noua fermă nu va fi suficient pentru a satisface toate nevoile de consum ale regiunii și că opțiunea de a construi un al doilea complex de această mărime în regiune este deja în discuție.

Conform planului de dezvoltare al industriei lactate din Kemerovo, 7 ferme zootehnice moderne urmează să fie construite în regiune până în 2035. Planul nu are detalii, dar prevede că investitorii pot conta pe ajutor de stat sub mai multe forme.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →