Foto: Carență de potasiu la tomate
Aplicarea foliară a potasiului s-a dovedit deosebit de eficientă pentru obținerea unor recolte superioare calitativ, de aceea, legumicultorii pot apela cu încredere la acest impuls energetic și nutritiv.
Semnele carenței de potasiu
Insuficienta aprovizionare cu potasiu se poate observa asupra întregii plante:
- Încetarea vizibilă a creșterii și chiar stoparea sa: Plantele prezintă internodii scurte, au un aspect firav și se rup repede (carența de potasiu scade cantitatea de celuloză și debilitează global planta);
- Cloroze și arsuri la nivelul frunzelor: Frunzele își modifică aspectul, se răsucesc, se brunifică și prezintă cloroze. Carența de potasiu se manifestă mai ales la frunzele de la bază, foarte mature.
- Plantele au tendința de a se veșteji, sunt deshidratate și prezintă port ofilit: Respirația se intensifică și determină creșterea consumului de apă. În perioadele de secetă, acest aspect pune sub semnul întrebării viabilitatea plantei. De asemenea, plantele devin mai sensibile la dăunători.
- Productivitatea este limitată.
Foto: Carență de potasiu la fasole verde
WUXAL K40: calitate pentru calitate
Calitatea legumelor și gustul bun înseamnă preț ridicat la raft. Un obiectiv important, ce poate fi atins prin aplicarea fertilizantului foliar WUXAL K40. Acest produs oferă o cantitate crescută de potasiu, ce susține procesele de acumulare a zaharurilor, a vitaminelor și a altor substanțe care conferă calități organoleptice (aromă, dulceață).
Plante rezistente și productive
Wuxal K40 sporește rezistența plantelor la boli și la dăunători, contribuind la modificarea metabolismului plantei atunci când aceasta este atacată, fapt ce afectează nutriția patogenului.
O cantitate suficientă de potasiu prelungește perioada de păstrare. Nu în ultimul rând, potasiul este implicat în procesele legate de productivitate: carența de potasiu din sol determină o legare mai slabă și un număr mai scăzut de fructe.
Câteva culturi de legume la care WUXAL K40 și-a dovedit utilitatea sunt: tomate, ardei, vinete, castraveți, morcovi, varză.
Produsul este recomandat în doză de 5 l/ha, pe durata perioadei de vegetație
3 BENEFICII ESENȚIALE
1. Potasiul este unul dintre elementele cele mai importante pentru dezvoltarea plantelor, asigurând metabolismul carbohidraților, utilizarea apei și formarea fructelor.
2. Totodată, el contribuie la reglarea regimului hidric în celulă și a respirației, prin controlul activității stomatelor.
3. Potasiul este implicat în procesul de fotosinteză, stimulează funcţionarea unor enzime care participă în procesul de respiraţie şi în metabolismul hidraţilor de carbon, în metabolismul azotului (reglând absorbţia azotului de către plante, prelucrând nutriţia amoniacală, oxidarea amoniacului și reducerea nitraţilor din produsul finit) și în sinteza vitaminelor.
Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania
un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA
Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro