Registrul Plantaţiilor Viticole e disponibil online - Revista Ferma
1 minut de citit

Registrul Plantaţiilor Viticole e disponibil online

Registrul Plantaţiilor Viticole este principala componentă a Sistemului Informatic Naţional al Viei şi Vinului (SINVV) şi un instrument de bază pentru punerea în aplicare a măsurilor de sprijin în sectorul vitivinicol.

Persoanele fizice şi operatorii economici care procesează struguri şi/sau îmbuteliază vin au obligaţia de a fi înregistrați deja SINVV.    

Registrul oferă informații inclusiv despre suprafața disponibilă pentru acordarea de autorizații pentru plantări noi și procedura de emitere a autorizațiilor pentru plantări noi a viței-de-vie pentru struguri de vin.

Plantatie viticola primavara_b 

APLICAȚIE PENTRU DEPUNEREA ONLINE A CERERILOR


Aplicația RPV ONLINE asigură accesul utilizatorilor la datele proprii din Sistemul Informatic Național al Viei și Vinului, oferindu-le posibilitatea de a depune online cererile pentru acordarea autorizației de producător de struguri destinați obținerii de vinuri cu denumire de origine controlată (DOC), indicație geografică și/sau varietale, de a vizualiza și lista fișele parcelelor și documentele pentru evidenţa producţiei vitivinicole.

Pentru 2023, suprafața totală disponibilă pentru acordarea de autorizații pentru plantări noi este de 1.794,28 ha.

Click AICI și vezi varianta online a Registrului Plantaţiilor Viticole!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →