Reducerea birocraţiei - fermierii, invitaţi să vină cu propuneri! - Revista Ferma
2 minute de citit

Reducerea birocraţiei – fermierii, invitaţi să vină cu propuneri!

fermier disperat Reducerea birocraţiei - fermierii, invitaţi să vină cu propuneri!Până pe data de 8 aprilie, fermierii europeni îşi pot exprima opiniile cu privire la simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC), într-un sondaj online al legislativului de la Bruxelles.

Iniţiativa a fost inclusă într-un pachet al Comisiei Europene cu măsuri pe termen scurt şi mediu pentru atenuarea poverii administrative, cu simplificarea cerinţelor şi controalelor. Astfel, fermierii sunt invitaţi să îşi împărtăşească experienţele şi opiniile în chestionarul Comisiei UE, de exemplu cu privire la timpul necesar pentru sarcinile administrative în ceea ce priveşte ajutoarele şi obligaţiile de raportare.

De asemenea, sunt întrebaţi dacă folosesc dispozitive mobile pentru a furniza fotografii geoetichetate. În plus, li se cere să evalueze complexitatea diferitelor proceduri şi reguli aplicabile fermelor şi sunt întrebaţi dacă au folosit ajutor extern pentru a pregăti cererile de sprijin pentru PAC în 2023.

Simplificarea activităţii administrative

Perspectiva asupra activităţii administrative de zi cu zi are scopul de a oferi o imagine mai clară a problemelor specifice. „Acest lucru ne va permite să dezvoltăm măsuri direcţionate care să reducă complexitatea şi să promoveze simplificarea”, spunea comisarul UE pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, care ar dori să prezinte primele rezultate încă de la sfârşitul lunii aprilie. În toamnă va urma o analiză detaliată a obstacolelor birocratice, încorporând rezultatele sondajului.

În paralel cu acest sondaj se mai desfăşoară unul, până la jumătatea lunii martie, care urmăreşte să afle experienţele fermierilor şi micilor furnizori vizavi de practicile comerciale neloiale. Cu toate acestea, Comisia a anunţat deja intenţia de a prezenta noi propuneri de măsuri pe termen mediu pentru îmbunătăţirea poziţiei fermierilor în lanţul de aprovizionare cu alimente.

Acest link vă va duce la chestionarul online legat de birocraţia PAC!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →