2 minute de citit

RECORD MONDIAL: 200.000 kg de lapte de la o Fleckvieh

Această realizare epocală a fost posibilă datorită geneticii extraordinare, dar şi unei îngrijiri de înaltă calitate în cadrul fermei Schirnhofer din Grafendorf, Stiria. Un merit deosebit îi revine angajatului LKV Steiermark – Fritz Saurer, pentru munca riguroasă în testarea performanţei şi asigurarea calităţii genetice a animalelor din ferma Schirnhofer.

vaca erle 2_b 

 

Lapte suficient pentru a hrăni un oraș întreg

 

Vaca ERLE s-a născut pe 15 ianuarie 2004 şi are aproape 17 ani. A născut 12 viţei. În prezent, deși incredibilă, cantitatea totală de lapte este de 200.543 kg, cu peste 14.000 kg grăsimi şi proteine, obţinute în 4.737 de zile de muls. Aceasta corespunde unei producţii de 42 kg de lapte pe zi de muls.
Producţia medie pe toată durata de viaţă a vacilor Simmental în Austria este de aproximativ 30.000 kg de lapte. Cu producţia sa, vaca ERLE ar putea să aprovizioneze locuitorii din oraşul ei natal Grafendorf cu lapte pentru băut timp de aproape un an.

vaca erle 3_b 

 

Ferma de familie Schirnhofer

 

ERLE trăieşte în ferma soţilor Bernhard şi Maria Schirnhofer din Grafendorf. Aceştia nu cultivă mai mult de 50 de hectare de teren agricol. Efectivul total al fermei este de 75 de vaci, de la care în prezent mulg peste 10.600 kg de lapte. Bernhard şi Maria au reuşit să transmită dragostea pentru agricultură şi creşterea vitelor și celor patru copii ai lor. Toţi cei patru sunt fermieri tineri activi. Numai prin această implicare a tututor membrilor familiei, Bernhard îşi poate folosi timpul ca vicepreşedinte în organizația pentru creşterea vitelor din Stiria şi ca preşedinte al centrului de marketing Greinbachhalle.

GENETICĂ DE TOP
ERLE este o fiică a taurului MORROR şi provine de la binecunoscuta vacă stiriană ELLI. ELLI a stabilit noi standarde în ceea ce priveşte performanţa rasei Fleckvieh şi, cu doar şapte viţei, ea a realizat o producţie de 118.000 kg de lapte pe viaţă productivă.

vaca erle 1_b

Sursă informaţii şi foto: www.fleckvieh.at

Click AICI şi află cât a trăit cea mai bătrână vacă din lume!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →