Recomandarea care a iritat industria avicolă din Germania! - Revista Ferma
2 minute de citit

Recomandarea care a iritat industria avicolă din Germania!

oua Recomandarea care a iritat industria avicolă din Germania!Nutriţioniştii germani au declanşat un adevărat scandal din cauza recomandărilor sale cu privire la consumul de ouă pe cap de locuitor, care nu ţin cont de realitatea de zi cu zi şi de obiceiurile alimentare din această ţară.

Potrivit calculelor Societăţii Germane pentru Nutriţie (DGE), fiecare neamţ ar trebui să consume nu mai mult de un ou pe săptămână, pentru a-şi asigura aportul de „aminoacizi esenţiali ieftini, valoroşi din punct de vedere nutriţional”!

Această afirmaţie a fost imediat criticată pe scară largă de reprezentanţii industriei producătoare de ouă din Germania. Preşedintele Asociaţiei Centrale a Producătorilor de Păsări, Friedrich-Otto Ripke, a declarat pentru presa locală că „recomandarea DGE ignoră complet realitatea vieţii oamenilor”.

În timp ce, conform statisticilor oficiale, consumul de ouă pe cap de locuitor în Germania a crescut în ultimii ani de la 230 la 236, nutriţioniştii recomandă populaţiei un consum mai mic de alimente de origine animală, respectiv un ou şi doar 300 grame de carne pe săptămână!

Efectul politicilor climatice?

„Oricine pregăteşte o omletă are nevoie de două până la patru ouă. Ar trebui să renunţăm la asta acum?”, se întreabă Ripke, citat de topagrar.com. În opinia sa, DGE permite ca recomandările sale să fie ghidate prea mult de aspectele politicilor climatice.

Până şi medicii s-au sesizat în urma anunţului făcut de Societatea Germană pentru Nutriţie. „Sfaturile lor ar putea avea consecinţe de amploare asupra populaţiei, întrucât sunt considerate standard. Am identificat erori grave atât în abordarea acestor recomandări, care se adresează în mod explicit tuturor persoanelor, cât şi într-o serie de declaraţii de conţinut care sunt depăşite şi nu se bazează pe dovezi ştiinţifice”, a subliniat Academia Germană pentru Medicină Preventivă (DAPM).

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →