1 minut de citit

Răspunsul CE la la propunerile de restructurare a APIA: Ar putea duce la suspendarea plăţilor

Având în vedere propunerile privind proiectul OUG privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, descentralizarea serviciilor publice, disciplina economico finanicară, precum și pentru modificarea sau completarea unor acte normative, prin răspunsul transmis d-lui ministru Adrian Câciu, Comisia și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește gestionarea fondurilor europene, asigurarea resurselor pentru închiderea perioadei 2014-2020 și garantarea punerii în aplicare a programelor 2021-2027 iar impactul ordonantei de urgenta, în această formă, ar putea duce nu doar la întârzieri considerabile dar chiar la suspendarea plăților efectuate de APIA.

„Alocarea resurselor diferitelor funcţii ale autorităţilor de management şi ale celorlalte instituţii relevante ar trebui să se bazeze pe o analiză a volumului de muncă, aşa cum prevede legislaţia politicii de coeziune. (…)
Orice modificări semnificative ar declanşa necesitatea evaluării dacă toate criteriile cheie sunt încă în vigoare. Dacă se constată că există o deficienţă gravă în funcţionarea efectivă a Programului, aceasta ar duce la suspendarea plăţilor. „ – se arată în documentul transmis de Comisia Europeană, pe care îl redăm integral mai jos.

Raspuns comisie 1 Răspunsul CE la la propunerile de restructurare a APIA: Ar putea duce la suspendarea plăţilor Raspuns comisie 2 Răspunsul CE la la propunerile de restructurare a APIA: Ar putea duce la suspendarea plăţilor Raspuns comisie 3 Răspunsul CE la la propunerile de restructurare a APIA: Ar putea duce la suspendarea plăţilor Raspuns comisie 4 Răspunsul CE la la propunerile de restructurare a APIA: Ar putea duce la suspendarea plăţilor

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →