RAPTOR 300 - Performanţă pentru cele mai mari provocări - Revista Ferma
2 minute de citit

RAPTOR 300 – Performanţă pentru cele mai mari provocări

Odată cu lansarea pe piaţă a noului model de şenilat autopropulsat forestier RAPTOR 300, producătorul german AHWI – PRINOTH a mai bifat o inovaţie în domeniul managementului vegetaţiei. Noua generaţie extinsă de şenilate pentru defrişare include astăzi modelul RAPTOR 800 şi pe fratele său mai mic RAPTOR 300 din clasa de putere de 275 CP. Calităţile sale tehnice îndelung testate au fost în cazul de faţă dezvoltate şi mai mult, fiind incluse şi avantajele noii generaţii ale mulcerelor forestiere AHWI – PRINOTH.

RAPTOR 300_b
RAPTOR 300 este deja utilizat cu succes şi în România şi reprezintă cea mai nouă generaţie de vehicule ce întruneşte cele mai dure standarde de emisii standard Stage IV/Tier 4 final. Atunci când a dezvoltat modelul RAPTOR 300, PRINOTH a demonstrat încă o dată că rămâne fidel propriei filozofii, proiectând o nouă generaţie de transmisie mecanică unică ce necesită cu până la 25% mai puţin combustibil decât orice alt produs similar de pe piaţă. Desginul inovativ al şasiului îl face ideal pentru orice tip de teren, oferindu-i o mobilitate off-road greu de egalat, chiar şi pe teren mlăştinos sau cu pantă, abrupt.
Designul modular a fost şi mai mult îmbunătăţit, permiţând utilajului să fie echipat cu două sisteme mecanice de transmisie diferite, pentru ataşamente. Astfel, clienţii pot alege între o transmisie flexibilă power take-off (PTO) cu o interfaţă CAT 3 şi o transmisie robustă tip Powerband, ce face posibilă o înălţime de ridicare virtuală nelimitată.
Cu trei tipuri diferite de şasiuri disponibile, utilajul poate fi personalizat pentru a face faţă oricărei cerinţe posibile în ceea ce priveşte presiunea la sol, tracţiunea şi lăţimea totală. La fel ca modelul RAPTOR 800 cu 640 CP, mulcerul RAPTOR 300 este dotat cu un şasiu ranforsat în triunghi pe partea din spate.

RAPTOR 300_b

Service şi mentenanţă
Designul modular al întregului vehicul permite reducerea costurilor de mentenanţă şi pe cele de service, într-o mare măsură. De altfel, inginerii AHWI – PRINOTH au depus mari eforturi pentru a se asigura că accesul la componente se face uşor, ţinând cont de cerinţele clienţilor.

 

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/231 (ediţia 1-14 martie 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →