Promoţie la semănat - Revista Ferma
4 minute de citit

Promoţie la semănat

Maschio Gaspardo propune maşinile de semănat porumb MTR şi SP pe 8 rânduri, pentru o eficientă exploatare în campania agricolă de primăvară 2017.

semănătorile de porumb MTR şi SP pe 8 rânduri

Pentru a vă face mai uşoară alegerea tehnicii de semănat în această campanie, prezentăm principalele caracteristici ale acestor două game de semănători.
• Semănătoarea MTR 8R cu fertilizare DD, BAZA se caracterizează prin: element de semănat cu brăzdar dublu disc, bazin de fertilizare cu capacitatea de 4 x 160 litri, realizat din plastic, fertilizare cu brăzdar dublu disc, lungime cadru – 580 cm, 4 roţi de transmisie, roţi de comprimare în „V”, scormonitori, două seturi de discuri – de semănat porumb şi floarea-soarelui – şi rezervor de seminţe de 36 litri.
• Semănătoarea SP 8R cu fertilizare DD se caracterizează prin: element de semănat cu brăzdar, patină plus dublu disc, cardan, fertilizare cu disc, buncăr din plastic de 4 x 160 l, lungime cadru – 580 cm, două roţi de transmisie, set de discuri pentru floarea-soarelui/porumb, roţi de tasare în „V” şi set de scormonitori.
• Semănătoarea MTR 8R cu fertilizare DD are următoarele componente: element de semănat cu brăzdar dublu disc, bazinul de fertilizare din plastic de 4 x 160 l, fertilizare cu brăzdar dublu disc, rezervor seminţe de 60 l, lungime cadru – 580 cm, 4 roţi de transmisie, roţi de comprimare în „V”, scormonitori, două seturi de discuri (porumb şi floarea-soarelui) şi calculator V1200.
• Semănătoarea MTR 8R cu fertilizare DD, BBP se caracterizează prin: element de semănat cu brăzdar dublu disc, capacitate bazin de fertilizare 2 x 950 l, realizat din metal, fertilizare cu brăzdar dublu disc, rezervor seminţe de 60 l, lungime cadru – 580 cm, 4 roţi de transmisie, roţi de comprimare în „V”, scormonitori, discuri de semănat porumb şi pentru floarea-soarelui, cardan şi roţi intermediare de tasare din inox.
Maşinile sunt dotate şi cu: marcatoare de rând, cu acţionare hidraulică, set de lumini, plăcuţe de avertizare, distanţa între rânduri este reglabilă la 70 sau 75 cm (de specificat în comandă), iar prinderea se face în trei puncte. Dozatoarele de îngrăşăminte sunt Minimax, iar reglarea acestora se face centralizat. Cuzinetul discului are o protecţie specială.

ARM-Strong şi AIR-Spring
Noul element MTR extinde şi multiplică aplicaţiile MT, putând opera în diferite condiţii: pe terenuri pregătite sau cu prelucrare minimală a solului, cu sau fără resturi vegetale la suprafaţă, asigurând menţinerea adâncimii şi a distanţei de semănat. Noul sistem cu reglare multiplă de închidere a brazdei garantează o acoperire adecvată chiar şi în condiţiile cele mai grele. Discurile de deschidere a brazdei sunt cele mai mari din categorie şi sunt conduse de un paralelogram de conexiune, pentru a garanta o mai mare stabilitate chiar şi la viteze de lucru mărite. Acest paralelogram este dotat cu un dublu selector de seminţe, cu garnitură Super SEAL, ce asigură o funcţionare bună chiar şi în condiţii dificile şi fără lubrifiere. Sistemul este prevăzut şi cu rulmenţi cu coroana dublă de bile.
Secţia MTR poate dispune de sistemele ARM-Strong şi AIR-Spring. Sistemul Arm-Strong al secţiei de semănat constă dintr-un paralelogram deformabil, care are rolul de a garanta o adâncime constantă pe terenurile neregulate şi stabilitate la viteză mărită de lucru. Reglarea adâncimii de semănat se face cu ajutorul unei manivele de la 1 la 12 cm.

 

NOUTĂŢI ÎN OFERTA PROMOŢIONALĂ
Maschio Gaspardo a inclus în oferta promoţională şi semănătorile de porumb pe 8 rânduri dotate cu sistem de fertilizare: modelul MTR 8 cu rezervorul de seminţe de 36 litri – 23.400 euro, modelul MTR 8 cu rezervorul de seminţe de 60 l şi cu calculator V 1200, la preţul de 25.000 euro, modelul SP 8 DISC – 16.000 euro şi modelul MTR 8 BBP, MCE, R din inox – 29.500 euro. La aceste preţuri se adăugă şi TVA-ul.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 5 (188) din 15-31 martie 2017

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →