3 minute de citit

Proiectul IARMAROC ÎN BUCUREŞTI a prins viaţă!

Avem o veste excelentă pentru producătorii bio din România. Aceştia vor avea piaţă de desfacere pentru produsele obţinute în sistem ecologic. Compania BHS Bio Innovation SRL din Buzău a reuşit să depună un proiect finanţat din fondurile europene pe subMăsura 16.4 – “Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol” care a fost declarat eligibil la plată de către AFIR. Valoarea totală este de 100 mii euro, cuantumul maxim de finanţare pentru acest sprijin, iar perioada de implementare şi monitorizare este de cinci ani.
Proiectul urmăreşte ca orice producător agricol care cultivă sau produce în sistemul ecologic, certificat sau în curs de certificare bio, să aibă o piaţă specială de desfacere, un iarmaroc, în care preţurile pentru marfa expusă să fie negociate la faţa locului. De aici şi genericul ales de marketingul companiei BHS Bio Innovation. „Tocmirea ţine de tradiţia noastră. De aceea se şi spune că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din… iarmaroc”, a adăugat promotorul societăţii.  

Iarmaroc_George Robu_b

O formă inovativă de agribusiness reciproc avantajoasă
Cu o experienţă de mai bine de un deceniu în industria de producere a îngrăşămintelor şi produselor fitosanitare ecologice din România, BHS Bio Innovation produce în momentul de faţă o întreagă gama de inputuri certificate ecologic.
Obiectivul central al acestui proiect este acela ca producătorii agricoli trebuie să intre în relaţii de parteneriat cu BHS şi să folosească produsele certificate ecologic. Ce avantaje au în schimb aceştia? „Dispun de preţuri promoţionale de achiziţie, iar taxele pentru piaţă sunt zero. De asemenea, le oferim în mod gratuit standurile, motorina sau mijloacele pentru transportul mărfii, dar şi om la tarabă dacă nu pot rămâne să vândă în piaţă pe perioada întregii săptămâni cât este deschisă”, a precizat George Robu.
Pe de altă parte există un avantaj şi pentru cumpărători: în iarmaroc găsesc produse agroalimentare infinit superioare din punct de vedere al calităţilor organoleptice, naturale şi sănătoase faţă de cele cu care am fost şi suntem invadaţi şi sufocaţi de industria alimentară, fie că e proprie sau de import.
Aşadar, prin lansarea proiectului Iarmaroc se dezvoltă o formulă modernă şi inovativă de agribusinessc, se asigură piaţă pentru producătorii bio în toate judeţele, iar pe de altă parte se recuperează şi valorificarea tradiţiei şi spiritualităţii româneşti.

Iarmaroc_legume2_b
Timp de un deceniu – o activitate de echipă încununată de succes
Potrivit fondatorului Mircea Voinea, SC BHS Bio Innovation a reuşit să impună în România recunoaşterea îngrăşământului Biohumussol – în două forme: lichidă şi solidă – ca produs certificat ecologic. Astfel, capacitatea lunară de producţie a unităţii de proceare a ajuns la aproximativ 1.000.000 litri.
De asemenea, societatea deţine una dintre cele mai mari unităţi din Europa (dacă nu prima) de producere a vermicompostului – un îngrăşământ organic obţinut din valorificarea deşeurilor menajere descompuse cu ajutorul râmelor.
În cursul anului trecut, o serie de opt produse din categoria fertilizanţilor, insecticidelor şi fungicidelor au primit brevete de invenţie.  
Munca echipei BHS începută în urmă cu zece ani a fost încununată cu succes în elaborarea unei tehnologii de cultivare a plantelor agricole în care nu şi-a găsit locul niciun produs chimic.

Iarmaroc_legume1_b

Iarmaroc_prepelita_b

Cisteste si...

Recomandările redacției

11 Sfaturi utile pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă

11 sfaturi pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă:
1. Efectuați verificările de rutină.
2. Spălaţi şi curăţaţi temeinic tractorul.
3. Goliți rezervorul și folosiți un combustibil de iarnă.
4. Verificaţi echipamentele de cauciuc.
5. Verificaţi presiunea şi umflaţi suplimentar anvelopele.
6. Gresaţi fiecare rulment/bucşă.
7. Scoateți bateriile în cazul “parcării” pe termen lung.
8. Parcați tractorul sub un şopron sau într-un garaj închis.
9. “Ajutaţi” tractorul să pornească în timpul iernii.
10. Nu uitaţi că iarna este momentul perfect pentru a face lucrările de întreținere şi reparaţiile.
11. Utilizați greutăți suplimentare, anvelope de zăpadă sau lanțuri pentru anvelope.

piata tractoarelor b 11 Sfaturi utile pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →