Proiecte Sapard prelungite - Revista Ferma
2 minute de citit

Proiecte Sapard prelungite

sapard m Proiecte Sapard prelungite

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), care gestionează fondurile Sapard, a anunţat prelungirea a peste 400 de proiecte, care nu au fost terminate până la sfârşitul lui 2008.

Procedura constă în elaborarea de acte adiţionale la contractele de finanţare. „Cererea de rambursare a cheltuielilor poate fi depusă până la sfârşitul lunii septembrie 2009. De asemenea, sumele care trebuie plătite beneficiarilor se ridică la aproximativ 90 de milioane de euro”, se arată într-un comunicat al APDRP.

În zilele următoare, agenţia va comunica beneficiarilor când trebuie să se prezinte pentru semnarea actului adiţional la contractul de finanţare, a anunţat Octavian Ciprian Alic, director general interimar al APDRP.

Rambursarea plăţilor Sapard mai întârzie cel puţin 3-4 luni

Rambursarea fondurilor europene pentru agricultură prin programul Sapard de către Comisia Europeană (CE) se va efectua de abia peste 3-4 luni, şi aceasta doar dacă se va reuşi ca planul de acţiune al APDRP, care a fost considerat necorespunzător, să fie refăcut şi apoi aprobat de către CE, a declarat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, ministrul agriculturii, Ilie Sârbu.

Articol publicat în revista Ferma, 2009
 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →