Produsele pentru tratarea seminţelor sunt soluţii sustenabile pentru fermierii care vor să-şi maximizeze productivitatea - Revista Ferma
5 minute de citit

Produsele pentru tratarea seminţelor sunt soluţii sustenabile pentru fermierii care vor să-şi maximizeze productivitatea

Sunflower Seed Applied Technology Corteva Agriscience Produsele pentru tratarea seminţelor sunt soluţii sustenabile pentru fermierii care vor să-şi maximizeze productivitateaSuccesul fermierilor poate depinde în mare măsură de protecţia corespunzătoare şi eficientă a seminţelor în momentul însămânţării. Aceste măsuri preventive pot furniza baza pentru o recoltă bună şi o agricultură de succes în acest an, astfel încât fermierii ar trebui să aleagă cu atenţie soluţiile de tratament al seminţelor în care investesc.

Tehnologia aplicată seminţelor implică tratarea industrială, controlată a acestora, astfel încât produsul de protecţie nu este aplicat în câmp. Conţinutul scăzut de substanţă activă şi suprafaţa de aplicare bine ţintită reduc impactul asupra mediului pe suprafaţa solului sau a insectelor benefice. În acest fel, tehnologia poate contribui la reducerea amprentei ecologice a agriculturii, în conformitate cu strategia „De la fermă la furculiţă” a Comisiei Europene din 2020 de a reduce utilizarea produselor de protecţia culturilor cu 50% în Uniunea Europeană până în 2050.

Compania internaţională de cercetare şi dezvoltare în agricultură Corteva Agriscience dezvoltă tehnologii aplicate seminţelor care protejează eficient seminţele împotriva patogenilor şi dăunătorilor încă de la momentul însămânţării şi în stadiile incipiente, conferindu-le vigurozitate suplimentară, uniformitate şi, în cele din urmă, maximizând productivitatea. În plus, utilizarea tehnologiilor aplicate seminţelor protejează sănătatea solului, rezultând culturi mai sănătoase şi contribuind la dezvoltarea şi menţinerea practicilor agricole durabile.

Tehnologia LumiGEN™ este o soluţie integrată de tratament a seminţelor dezvoltată exclusiv pentru seminţele Pioneer® deţinute de Corteva, care susţine relaţia sol-plante printr-o reţea de rădăcini mai puternică, îmbunătăţind toleranţa la stres şi creşterea mai rapidă a culturilor. Prin urmare, în România, tehnologia reuşeşte să diminueze riscurile de producţie şi să ajute tânăra plantă să se dezvolte armonios pentru culturile de porumb, floarea-soarelui şi rapiţă. De exemplu, fungicidul Lumisena™ 200 FS protejează culturile de floarea-soarelui chiar şi în cele mai dificile condiţii, substanţa activă oxathiapipiprolin având un spectru larg de activitate fungicidă. În plus, insecticidul Lumiposa® 625 FS oferă un control excelent al  dăunătorilor, protejând tinerele plăntuţe şi asigurând un start foarte bun al culturii.

Tehnologiile LumiGEN™ oferă culturilor protecţia de care au nevoie în stadiul incipient, fiind baza pentru recolte bogate. Acest standard inovator în tratamentul seminţelor le permite fermierilor să-şi maximizeze productivitatea,profitabilitatea şi să se adapteze cerinţelor alimentare, cultivând plantele necesare astăzi şi pentru generaţiile viitoare. În plus, seminţele tratate în sistem industrial sunt mai sigure pentru operatori, utilizatori şi minimizează impactul asupra sănătăţii fermierilor.

Cosmin Iancu, fermier şi manager la SC PICMAR PROD, a explicat beneficiile tehnologiei: „Am decis să folosesc tehnologia LumiGEN™ pentru culturile de floarea-soarelui, având ca obiectiv răsărirea uniformă, protecţia şi vigurozitatea de la început. Lumisena™ 200 FS a oferit protecţie plantelor  de floarea-soarelui în stadiul incipient şi mi-a dat un control bun asupra Plasmopara halstedii, demonstrând o productivitate mai bună şi culturi mai puţin sensibile la stresul climatic”.

Corteva îşi îmbunătăţeşte continuu tehnologia, angajându-se să ofere fermierilor soluţii şi tehnologii care să-i ajute să ofere o protecţie superioară culturilor. Astfel, fermierii români sunt mult mai avantajaţi în ceea ce priveşte dezvoltarea şi protecţia culturilor, iar tehnologiile aplicate seminţelor îi ajută să-şi maximizeze productivitatea şi rentabilitatea pentru un viitor durabil în agricultură.

Despre Corteva Agriscience  

Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacţionată la bursă, ce combină inovaţia de vârf din industrie, implicarea clienţilor şi execuţia operaţională pentru a oferi soluţii la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opţiuni avantajoase pe piaţă prin strategia sa unică de distribuţie, împreună cu mixul său echilibrat şi divers de seminţe, produse de protecţia a plantelor şi servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură şi o linie de produse şi tehnologii de top în industrie, ce pot genera creşteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părţile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăţi viaţa celor care produc şi a celor care consumă şi asigurând progresul generaţiilor viitoare.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube

 

# # #

 

™ ® ℠ Mărci comerciale şi de servicii ale Corteva Agriscience şi a companiilor afiliate

Autor: Jean Ionescu, Country Leader pentru România şi Republica Moldova la Corteva Agriscience

Contact Corporate Communications Corteva: 

Ana-Maria Grigore

+40 (754) 228 975

Anamaria.grigore@corteva.com

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →