Primul şi singurul pulverizator autonom şi electric din lume - Revista Ferma
2 minute de citit

Primul şi singurul pulverizator autonom şi electric din lume

Guss pulverizator Primul şi singurul pulverizator autonom şi electric din lume
Pulverizatorul GUSS

John Deere şi GUSS Automation au prezentat la World Ag Expo 2024, din Tulare, California, în perioada 13-15 februarie, primul şi singurul pulverizator electric autonom din lume.

Bazat pe pulverizatorul autonom lansat de GUSS în 2023, acest nou pulverizator complet electric şi autonom le permite cultivatorilor să controleze mai multe maşini (pulverizatoare) de la distanţă.

Detectare şi pulverizare individuală a buruienilor

Noua maşină, realizată în colaborare cu John Deere, include un sistem de detectare şi pulverizare individuală a buruienilor. Această tehnologie de identificare a plantelor reduce semnificativ cantitatea totală de soluţie utilizată, conducând la economii de până la 90% de produse pentru protecţia plantelor, în funcţie de presiunea buruienilor. De asemenea, scad costurile de operare şi se reduce deriva substanţei pulverizate.

Un angajat pentru opt aparate GUSS

Pulverizatorul GUSS utilizează baterii Kriesel şi operează folosind o combinaţie de GPS, Light Detection and Ranging (LiDAR) şi tehnologie proprie pentru o acoperire precisă. Un singur angajat poate opera şi monitoriza până la opt aparate GUSS, în siguranţă, folosind un computer (laptop). Robotul pulverizator are multiple caracteristici de siguranţă pentru a evita pericolele şi întrerupe automat operaţia de pulverizare atunci când în imediata apropiere se află persoane.

Pulverizatorul electric autonom pentru livezi are 7,16 m lungime x 1,7 m înălţime şi o lăţime operaţională de 2,5-6,8 m. Braţele de pulverizare, reglabile pe înălţime şi controlate hidraulic, au o distanţă între duze de 45-55 cm.

Control inteligent al pulverizării

Pulverizatoarele autonome Orchard GUSS şi mini GUSS cu motor diesel au acum opţiunea de a adăuga sistemul Smart Apply Intelligent Spray Control System™. Achiziţionată de John Deere în 2023, Smart Apply oferă aplicaţii, date şi analize de precizie ce ajută la creşterea performanţei pulverizatoarelor, inclusiv detectarea prezenţei individuale a pomilor şi butaşilor de viţă-de-vie, ajustând automat volumul de pulverizare în funcţie de dimensiunea pomului şi densitatea „frunzişului”. Smart Apply ajută la optimizarea acoperirii cu produse de protecţia plantelor şi evită pulverizarea excesivă, rezultând în medie o economie de până la 50% din substanţa de stropit.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →