3 minute de citit

Primul îngrăşământ pe bază de insecte

Acest îngrăşământ 100% natural este obţinut din deşeurile viermilor de faină, cunoscuţi şi sub denumirea de mealworms, care sunt de fapt larvele provenite din specia de gândaci Tenebrio molitor, ce se hrănesc cu subproduse de cereale pe care Ÿnsect le asigură într-un mediu controlat la unitatea de producţie din Dole, un mic orăşel aflat în regiunea Franche-Comté.

După patru ani de cercetare şi dezvoltare şi colaborări cu mai multe instituţii de renume, produsul înregistrat de compania Ÿnsect poate fi folosit acum în agricultura ecologică, conform reglementărilor nr. 384/2007. Primii clienţi ai ŸnFrass includ Compo Group, un distribuitor important din domeniul nutriţiei plantelor şi Torres, una dintre cele mai apreciate case producatoare de vin şi brandy la nivel global.

Ynsect-YnFrass_b„Suntem foarte mândri că suntem prima companie care a obţinut certificarea şi aprobarea de comercializare pentru primul îngrăşământ din lume produs din deşeuri de insecte. Acesta este rezultatul celor mai stricte proceduri de evaluare pentru acest tip de produs şi este o garanţie de cea mai înaltă calitate, oferindu-ne capacitatea de a exporta la nivel global”, a declarat Antoine Hubert, directorul general al Ÿnsect.

Încă de la deschiderea Ÿnsite – o fabrică pilot, în urmă cu patru ani, Ÿnsect a urmărit să utilizeze produsele secundare ale producţiei de proteine de la Molitor, în special deşeurile de insecte numite frass, nişte pulberi fini rezultaţi în urma activităţii insectelor. Iar ŸnFrass face parte din strategia „zero deşeuri” pe care compania franceză a dezvoltat-o pentru a-şi contura propria viziune asupra economiei circulare.

„Ÿnsect se angajează să devină un partener valoros pentru fermieri, grădinari profesionişti şi amatori, precum şi vinificatori, oferind îngrăşăminte naturale de înaltă performanţă pentru a finaliza ciclul nutriţional”, a precizat Antoine Hubert.

ÎNGRĂŞĂMÂNT MINERAL

ŸnFrass oferă multiple beneficii pe piaţa concurenţială de îngrăşăminte. Este echilibrat în azot, fosfor şi potasiu (NPK = 4-3-2) pentru o nutriţie optimă a plantelor, are un conţinut de materie organică de 85% şi este un produs uscat sub formă de granule (90% materie uscată), inodor şi uşor transportabil. Produsul companiei Ÿnsect are un potenţial mare de a fi utilizat ca substitut parţial sau complet pentru îngrăşăminte minerale.

„Conţinutul ridicat de nutrienţi şi materie organică, precum şi caracteristicile fizico-chimice permit ŸnFrass să fie la fel de eficient ca îngrăşământ mineral în nutriţia plantelor şi producţia de biomasă. Întrucât fosforul (element esenţial pentru dezvoltarea plantelor) prezent în ŸnFrass nu este foarte solubil, riscul de pierdere sau imobilizare în soluri este limitat, ceea ce garantează disponibilitatea nutrienţilor pentru plante pe toată durata creşterii sale”, se specifică în descrierea produsului.

Aplicaţiile ŸnFrass sunt răspândite şi pot fi utilizate pe toate tipurile de culturi, inclusiv culturi de legume şi fructe, vinificaţie, pajişti, peluze şi grădini, flori ornamentale, culturi de câmp, în special porumb, rapiţă şi grâu.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →