2 minute de citit

Primele concluzii la Consiliul AGRIFISH. VOT UNANIM pentru zonele rurale ale UE

femei in agricultura Primele concluzii la Consiliul AGRIFISH. VOT UNANIM pentru zonele rurale ale UE
Foto: canva.com/Viktor Cvetkovic

20 noiembrie. Consiliul AGRIFISH a aprobat în unanimitate în 20 noiembrie viziunea pe termen lung pentru zonele rurale ale UE.

Concluziile oferă îndrumări politice Comisiei și statelor membre cu privire la viitoarele lor acțiuni în sprijinul acestor zone, care acoperă mai mult de 80% din teritoriul UE.

Textul recunoaște rolul-cheie pe care îl joacă zonele rurale în contribuția la forța economică a UE, la tranzițiile ecologice și digitale, la acțiunea împotriva schimbărilor climatice și la conservarea moștenirii culturale a comunităților locale.

Concluziile acordă o atenție deosebită necesității de a consolida structura socială și economică a zonelor rurale prin utilizarea instrumentelor relevante în toate politicile naționale. Consiliul a evidențiat, de asemenea, câteva aspecte relevante, cum ar fi încurajarea participării cetățenilor și a actorilor locali relevanți, îmbunătățirea conectivității și dezvoltarea competențelor digitale în zonele rurale și sprijinirea investițiilor.

Textul subliniază și rolul tinerilor și al femeilor din agricultură. În plus, miniștrii au recunoscut necesitatea simplificării procedurilor pentru a minimiza costurile administrative, încurajând astfel actorii rurali să dezvolte și să implementeze noi proiecte pentru dezvoltarea zonelor rurale.

În concluzii, Consiliul încurajează statele membre să dezvolte în continuare strategii în beneficiul zonelor și comunităților rurale.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →