Preţurile pentru uree şi Ca(NO₃)₂ – nitrat de calciu – sunt uşor mai mici în această săptămână. Pe de altă parte, îngrăşămintele cu fosfor sunt puţin mai scumpe, iar potasiul se tranzacţionează la preţuri neschimbate. Fermierii germani nu cumpără aproape nimic. Cererea este foarte slabă, scrie agrarheute.com.
Cererea de îngrăşăminte azotate este foarte slabă. Lipsa interesului de cumpărare a dus la o scădere a preţurilor pentru uree şi nitrat de amoniu şi calciu . Aşa se face că preţurile în porturile de import sunt de 350 de euro pe tonă, cu 5 euro mai puţin decât săptămâna trecută.
Observatorii de piaţă ai Camerei de Agricultură din Renania de Nord-Westfalia raportează, de asemenea, în această săptămână, că preţurile îngrăsămintelor au scăzut uşor. Cererea de îngrăşăminte azotate este, de asemenea, foarte slabă în sud şi sud-vest. Camera de agricultură din Renania-Palatinat raportează: “Comerţul cu îngrăşăminte rămâne neimportant la nivel regional. Semănatul de toamnă şi protecţia plantelor sunt în centrul atenţiei fermierilor.”
Noi oferte de preţ nu sunt aşteptate până la jumătatea lunii octombrie. Fluctuaţiile actuale ale preţurilor contribuie, de asemenea, la reţinerea cumpărăturilor.
Cu toate acestea, preţul gazelor creşte din nou şi asta ar putea scumpi producţia în Europa. În prezent, gazul costă bine 41 de euro pe MWh în piaţa angro europeană, aproape la fel de mult ca la ultimul vârf de preţ de la mijlocul lunii august.
Potrivit sursei citate, cererea este slabă şi în alte ţări europene, iar scăderea preţurilor la cereale scade şi mai mult cererea de îngrăşăminte azotate. În porturile de import din Germania, preţurile la uree au scăzut din nou în această săptămână. Comparativ cu săptămâna precedentă, preţul a scăzut cu 10 euro, iar preţul este puţin sub 490 de euro pe tonă.
Sursa: agrarheute.com