Preţurile cerealelor scad din nou. Pieţele americane trag în jos grâul - Revista Ferma
2 minute de citit

Preţurile cerealelor scad din nou. Pieţele americane trag în jos grâul

bani agricultura b Preţurile cerealelor scad din nou. Pieţele americane trag în jos grâulPreţurile cerealelor au scăzut la începutul săptămânii. Analiştii catalogaseră raportul USDA ca fiind neutru. Situaţia exporturilor (şi importurilor) rămâne însă decisivă.

Preţul grâului în SUA au scăzut puternic la începutul tranzacţiilor, antrenând în jos grâul MATIF până la puţin sub 230 de euro pe tonă.

Vineri seară, USDA a publicat iniţial raportul pentru luna decembrie, fără consecinţe majore asupra preţurilor cerealelor. Raportul din decembrie a fost evaluat ca fiind relativ neutru pentru aproape toate ratele cerealelor şi seminţelor oleaginoase, spun analiştii de la Agritel. Cu toate acestea, luni seară, preţul grâului a fost supus unei presiuni puternice pe bursele americane şi a tras în jos şi preţurile cerealelor în Europa.

Aşa cum era de aşteptat, USDA a luat în considerare datele oficiale ale birourilor de statistică din Canada şi Australia pentru grâu. Ca urmare, producţia canadiană a crescut cu 1 milion de tone, ajungând la 32 de milioane de tone, iar cea australiană cu 1 milion de tone, ajungând la 25,5 milioane de tone. Estimarea recoltei pentru Rusia a rămas neschimbată la 90 de milioane de tone, iar pentru Ucraina la 22,5 milioane de tone. Recolta europeană de grâu a fost, de asemenea, raportată la 134,3 milioane de tone (grâu tare şi moale), la fel ca în luna precedentă.

MAI MULT GRÂU, EXPORTURI MAI SLABE

În general, producţia mondială de grâu este prognozată să crească la 783 de milioane de tone în această lună, deşi acest nivel este sub recordul de anul trecut de 790 de milioane de tone. În ciuda revizuirii în creştere în această lună a exporturilor de grâu din Statele Unite, Australia, Canada şi Ucraina, se aşteaptă ca exporturile acestor exportatori să rămână sub nivelurile de anul trecut.

În acelaşi timp, se aşteaptă ca exporturile din Rusia – un record de 50 de milioane de tone – precum şi cele din UE (37,5 milioane de tone) şi Argentina (9,5 milioane de tone) să fie mai mari decât în anul precedent. Sursa: agrarheute.com

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →