PREŢUL CĂRNII DE VITĂ trebuie să crească. "Oportunismul" procesatorilor este inacceptabil! - Revista Ferma
3 minute de citit

PREŢUL CĂRNII DE VITĂ trebuie să crească. „Oportunismul” procesatorilor este inacceptabil!

vaca de carned219 b PREŢUL CĂRNII DE VITĂ trebuie să crească. "Oportunismul" procesatorilor este inacceptabil!Fabricile procesatoare au fost acuzate că încearcă să „profite” de condiţiile meteorologice cu care se luptă în prezent fermierii irlandezi prin stagnarea preţurilor la carnea de vită.

Potrivit Asociaţiei Fermierilor Irlandezi (IFA), condiţiile de piaţă şi livrările de bovine finite „justifică” preţuri mai mari la carnea de vită.

Declan Hanrahan, preşedintele naţional al IFA pentru sectorul zootehnic, a subliniat astăzi (vineri, 12 aprilie) că preţul de referinţă pentru export de primă mână – care a crescut cu încă 4 cenţi/kg în ultimul raport Bord Bia – este o reflectare puternică a cererii de carne de vită pe pieţele de export cheie ale Irlandei.

Dar Hanrahan a spus că preţurile sunt în prezent cu peste 10 cenţi/kg mai mici decât anul trecut în această perioadă, în timp ce preţurile la carnea de vită din Marea Britanie sunt în prezent cu peste 12 cenţi/kg mai mari decât anul trecut pentru ultima săptămână raportată. „Cererea de carne de vită este extrem de puternică în Marea Britanie, fabricile din Irlanda de Nord oferă în mod liber cu 5c/kg mai mult pentru bovinele ROI decât unele fabrici de aici pentru sacrificarea directă, agenţii acestor fabrici sunt, de asemenea, foarte activi în pieţe, ceea ce sporeşte concurenţa pentru bovinele finite şi pentru cele din depozitele de perspectivă”, a subliniat preşedintele naţional al IFA pentru animale potrivit www.agriland.ie.

El a avertizat, de asemenea, că condiţiile meteorologice dificile din cauza ploilor persistente au creat „cheltuieli uriaşe” pentru crescătorii de vaci de lapte şi de carne de vită, deoarece aceştia au trebuit să facă faţă întârzierilor în ceea ce priveşte ieşirea la păşune şi creşterii necesarului de furaje, ceea ce, potrivit lui Hanrahan, va avea efecte în lanţ pentru restul anului.

Preşedintele naţional al IFA pentru animale a declarat: „Încercările fabricilor de a profita de aceste dificultăţi prin stagnarea preţului la carnea de vită şi prin jocurile lor obişnuite de respingere a vitelor, nu sunt acceptabile, nu vor fi acceptate de fermieri şi trebuie să înceteze. Fabricile trebuie să reflecte întreaga valoare a pieţelor noastre cheie prin creşterea preţurilor la carnea de vită pentru a compensa aceste costuri suplimentare în ferme şi pentru a păstra încrederea în comerţul cu carne vie”.

Hanrahan este ferm convins că actualele condiţii de piaţă justifică noi creşteri de preţ.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →