Premiile europene pentru AGRICULTURA ECOLOGICĂ! 7 categorii și 8 premii individuale în 2024. Când pot fi depuse candidaturile? - Revista Ferma
3 minute de citit

Premiile europene pentru AGRICULTURA ECOLOGICĂ! 7 categorii și 8 premii individuale în 2024. Când pot fi depuse candidaturile?

premiile agriculturii ecologice Premiile europene pentru AGRICULTURA ECOLOGICĂ! 7 categorii și 8 premii individuale în 2024. Când pot fi depuse candidaturile?
Credit foto @canva.com/AlexRaths

Planul de acțiuni pentru dezvoltarea producției ecologice adoptat în martie 2021 adoptă abordarea conform căreia, pentru a stimula producția ecologică, cererea consumatorilor pentru produse ecologice ar trebui să crească. Acest lucru necesită, printre altele, o conștientizare sporită a publicului cu privire la caracteristicile și beneficiile producției ecologice.

În acest scop, Planul de acțiuni include lansarea de premii anuale care recunosc excelența în lanțul valoric organic. Aceste premii vor fi acordate pentru a treia oară pe 23 septembrie 2024, care este Ziua producției ecologice a UE.

CATEGORII ȘI PREMII

Premiile UE ecologice cuprind 8 premii în 7 categorii diferite. Acestea recunosc diferiți actori de-a lungul lanțului valoric ecologic care au dezvoltat un proiect excelent, inovator, durabil și inspirator, care produce valoare adăugată reală pentru producția și consumul ecologic.

Premiile ecologice inaugurale ale UE au avut loc în 2022!

Aplicațiile pentru cea de-a treia ediție se deschid pe 4 martie 2024. Puteți previzualiza întrebările din formularele de înscriere, pentru a ajuta juriul să obțină mai multe informații despre candidați.

Categoria 1: Cel mai bun fermier ecologic (femeie) și Cel mai bun fermier ecologic (bărbați)

Obiectivul acestui premiu este de a recompensa un fermier (o femeie și un bărbat). Acest premiu este susținut de COPA-COGECA și IFOAM Organics Europe.

Categoria 2: Cea mai bună regiune organică

Obiectivul acestui premiu este de a recompensa o regiune europeană recunoscută pentru producția organică. Acest premiu este organizat de Comitetul European al Regiunilor.

Categoria 3: Cel mai bun oraș ecologic/verde

Obiectivul acestui premiu este de a recompensa un oraș preocupat de implementarea tehnologiilor organice/verzi. Acest premiu este organizat de Comitetul European al Regiunilor.

Categoria 4: Cel mai bun bio-district

Obiectivul acestui premiu este de a recompensa un „bio-district”. Acest premiu este organizat de Comitetul European al Regiunilor.

Categoria 5: Cel mai bun IMM pentru procesarea alimentelor ecologice

Obiectivul acestui premiu este de a recompensa un IMM care prelucrează produse ecologice. Acest premiu este organizat de Comitetul Economic și Social European.

Categoria 6: Cel mai bun comerciant cu amănuntul de alimente organice

Obiectivul acestui premiu este de a recompensa un IMM-ul comerciant cu amănuntul de produse alimentare care vinde produse ecologice. Acest premiu este organizat de Comitetul Economic și Social European.

Categoria 7: Cel mai bun restaurant/furnizor de servicii food organice

Obiectivul acestui premiu este de a recompensa un IMM restaurant/restaurant cu servicii alimentare (autonom sau parte dintr-un hotel) și/sau un serviciu de alimentație (catering sau cantină) care propun referințe certificate organic în meniul lor. Acest premiu este organizat de Comitetul Economic și Social European.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →