4 minute de citit

Pregătiţi-vă pentru Sommet de L’Elevage 2018!

Anul trecut, la Sommet de L‘Elevage au participat 1.500 de expozanţi din 32 de ţări, desfăşuraţi pe 180.000 mp, au fost prezentate peste 2000 de animale şi 95.000 de vizitatori au trecut pragul manifestării. Sommet de L‘Elevage este un eveniment de referinţă printre cele mai mari expoziţii de animale din lume. Prin programele conexe, în special vizitele în ferme, în unităţi de abatorizare şi de producere a brânzeturilor şi în staţiuni de ameliorare şi de cercetare, vizitatorii pot avea o imagine completă asupra zootehniei franceze.

Sommet de L’Elevage 2018_b
Ca în fiecare an, prezentările şi jurizările de animale, inovaţiile tehnice, întâlnirile de afaceri, întrunirile fermierilor şi conferinţele pe teme fierbinţi din lumea agricolă vor fi parte integrantă şi a evenimentului din acest an.
“Spaţiul expoziţional al Sommet de L’Elevage va fi şi anul acesta ocupat integral cu peste 1.500 de expozanţi”, declara Fabrice Berthon, directorul general al show-ului. La această ediţie, organizatorii pot spera legitim să depăşească pragul simbolic de 100 de mii de vizitatori în cele trei zile ale târgului. “Având în vedere cei 95.000 de vizitatori din 2017 şi actualul climat economic favorabil din sectoarele lactatelor şi cărnii de vită, condiţiile par să fie favorabile pentru atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori în acest an”, a adăugat Fabrice Berthon.
Turcia va fi anul acesta invitat de onoare al Sommet de L’Elevage.

Sommet de L’Elevage 2018_b

Program dedicat VIZITATORILOR STRĂINI
Alături de cele peste 2000 de animale de elită, din principalele specii şi rase de animale, în oferta expozanţilor de la Sommet de L’Elevage se regăseşte o gamă variată şi completă de produse şi servicii care acoperă toate nevoile fermei zootehnice moderne. De asemenea, vor avea loc peste 40 de simpozioane şi conferinţe în care vor fi dezbătute teme de actualitate.
Anul trecut, la eveniment au fost prezenţi peste 4500 de vizitatori străini, din 85 de state. Pentru aceştia este deschis permanent un “Club Internaţional de Afaceri” şi sunt pregătite o serie de vizite în exploataţii agricole şi agroindustriale. Anul trecut au avut loc 35 de deplasări în ferme şi în unităţi de procesare şi putem afirma, din experienţa personală, că acestea sunt cel puţin la fel de interesante ca şi vizitarea expoziţiei în sine. Deci nu trebuie ratate. Vizitatorii străini au parte astfel de un tratament preferenţial, deoarece prin aceste vizite în ferme îşi pot contura o imagine completă asupra agriculturii franceze, în special asupra sectorului producătorilor de carne şi de lapte.
De altfel, Sommet de L’Elevage, eveniment lider mondial în prezentarea sectorului cărnii de vită, a devenit în ultimii ani şi o expoziţie de referinţă în sectoarele laptelui, ovinelor şi cabalinelor. Sommet de L’Elevage este astăzi o prezentare excepţională a know-how-ului francez în materie de producţie animală şi de genetică.

Sommet de L’Elevage 2018_b

Campionate naţionale şi internaţionale
În 2018, Sommet de L’Elevage va găzdui Campionatul naţional al rasei de bovine Salers, cu prezentarea a 400 dintre cele mai bune animale din Franţa, dintr-un efectiv total de 223 mii de exemplare Salers.
Totodată se va desfăşura şi Campionatul european al rasei Simmental, la care vor fi prezentate 48 de animale din patru state (Franţa, Germania, Austria şi Elveţia). Reţineţi că animalele din Germania, Austria şi Elveţia vor fi vândute la licitaţie la sfârşitul prezentărilor.
Show-ul zootehniei va include concursuri ale raselor franceze de bovine de carne (750 animale), precum şi prezentarea raselor Ferrandais, Maine Anjou şi Highland.

 

SERVICII PENTRU VIZITATORII STRĂINI
Delegaţiile şi vizitatorii străini vor beneficia de o serie de servicii care răspund în mod specific nevoilor acestora (vizite ghidate la spectacol, consultanţă personalizată şi asistenţă, întâlniri organizate cu expozaţii, săli de îîntrunire, catering, servicii de rezervare şi de transfer gratuit etc).
Informaţii suplimentare: https://www.sommet-elevage.fr/

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 13/218 (ediţia 1-14 august 2018)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →