Prădătorii care te scapă de dăunătorii din solar - Revista Ferma
1 minut de citit

Prădătorii care te scapă de dăunătorii din solar

Mircea Chesiu - pradatorii din solar_b

„Am fost primul care a introdus prădătorii la culturile de ardei în Matca. După câţiva ani de testare, iată că acum mai bine de jumătate dintre mătcaşi folosesc cu succes Amblyseius Swirskii și Orius laevigatus, în protejarea culturilor de ardei, în special, dar şi de castraveţi şi chiar de vânătă”, susţine Mircea Cheşiu.

Această schimbare a fost posibilă datorită rezistenţei dobândite de insectele dăunătoare la insecticide. Amblyseius swirski se înmulţeşte foarte repede în condiţii crescute de temperatură şi de umiditate şi poate supravieţui şi în nopţile mai reci.

Cheşiu susţine că a încercat extinderea controlului bio şi la roşii, însă sunt mari costurile. Pentru 1000 mp sunt recomandaţi 2.000 de indivizi Orius laevigatus şi 62.500 indivizi Amblyseius swirskii. „În urmă cu doi ani am introdus în Matca bondarii pentru polenizarea roşiilor, acum este o explozie; şi la ardei dau rezultate foarte bune”, precizează Cheşiu.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →