PPE solicită amânarea strategiei 'Farm to Fork' - Revista Ferma
2 minute de citit

PPE solicită amânarea strategiei ‘Farm to Fork’

Principalul argument adus în discuţie este faptul că strategia „ar impune noi reguli şi restricţii pentru fermierii din toată Europa, care se confruntă în prezent cu efectele pandemiei coronavirusului”, în condiţiile în care ei trebuie în acelaşi timp să asigure producţia de alimente în Europa.

PPE-logo_bEuroparlamentarul Herbert Dorfmann, purtătorul de cuvânt al grupului PPE pentru agricultură şi dezvoltare rurală, a comentat această problemă, afirmând următoarele: „Cu siguranţă nu este momentul potrivit pentru a impune reguli suplimentare fermierilor. Ne confruntăm cu cea mai mare criză pe care sectorul agricol a cunoscut-o în decenii. Agricultorii europeni se confruntă cu provocări noi şi neprevăzute şi se găsesc în situaţii de mare dificultate”.

În opinia sa, întregul sector agricol este puternic afectat de pandemia Covid-19, însă sectorul vinicol şi cel al produselor proaspete suferă cel mai mult. „Cred cu tărie că în lunile următoare trebuie să ajutăm sectorul agricol să se redreseze cât mai repede de la această criză”, a precizat europarlamentarul.

Iniţial, Strategia „De la fermă la furculiţă”, sau „Farm to Fork” cum îi spune în limba engleză, urma să fie anunţată în martie. Cu toate acestea, Comisia Europeană şi-a revizuit calendarul şi a amânat strategia până în aprilie. Grupul PPE doreşte acum ca discuţiile pe această temă să fie reluate abia la finalul verii.

Trebuie să oferim securitate fermierilor şi nu trebuie să creăm incertitudini suplimentare. În această criză, ar trebui să lăsăm fermierii să producă hrana de care avem nevoie într-o atmosferă senină, susţin reprezentanţii Partidului Popular European.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →