Ploile au redus recolta cu peste 15% - Revista Ferma
2 minute de citit

Ploile au redus recolta cu peste 15%

„În ferma mea nu mai e nimic de făcut. Ploile m-au terminat, din 20 mai, vin aproape zilnic. În câmpurile unde bălteşte apa, rapiţa şi-a oprit cursul vegetativ şi s-a îmbolnăvit. Aceeaşi situaţie e şi la grâu, căldurile sufocă plantele, plus că e atac masiv de boli şi nu se mai poate interveni; o să obţinem o recoltă mai mică cu peste 15%”, susţine Adrian Mocanu.
Fermierul are în cultură 150 ha de rapiţă, 350 ha cu grâu, 250 ha cu floarea soarelui, 70 ha de soia şi restul până la 1.250 ha – porumb.

terenuri cu b[ltiri [n ferma lui Adrian Mocanu_b

Culturi îmburuienate

„Porumbul e întârziat, că-i semănat tardiv, are 6 frunze şi talia de 15 cm, l-a ţinut pe loc excesul de umiditate, se sufocă la rădăcină şi nu se dezvoltă. Pe vetrele cu exces de umiditate, producţia va fi la jumătate. A doua problemă e că nu am putut erbicida, din cauza ploilor. Or, dacă într-un an ai scăpat cultura din mână, îţi trebuie cam trei s-o aduci la normal”, explică prahoveanul.

Adrian Mocanu nu-şi face probleme cu contractele futures, e îngrijorat că va obţine producţii mici. „Am contracte futures, o să le acoper pentru că s-a făcut doar pe o treime din potenţial. Însă tare mă tem că o să produc 5-6 tone/ha la porumb. Ne-am bucurat degeaba de preţurile astea bune, că nu o să avem recoltă!”, precizează fermierul.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →