Plată finalizată pentru consumul de energie electrică din irigații. Ați primit banii în cont? - Revista Ferma
2 minute de citit

Plată finalizată pentru consumul de energie electrică din irigații. Ați primit banii în cont?

 

DR 26 irigatii Plată finalizată pentru consumul de energie electrică din irigații. Ați primit banii în cont?
Credit foto @canva.com/laura brambilla

Până la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, a plătit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrică aferentă campaniei de irigații din anul 2023, reprezentând consumul de energie electrică cu pomparea apei pentru irigații în stațiile de punere sub presiune ale fermierilor organizați în OUAI și alți beneficiari, în baza Legii nr. 125/2007, suma totală decontată fiind în valoare de 78.654.877,32  lei.

Reamintim că, în cadrul ședinței de Guvern din data de 8 februarie 2024, a fost aprobată Hotărârea ce modifică alineatul (5) al articolului 81 din Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătățirilor funciare nr. 138/2004.

Prin actul normativ menționat a fost stabilită modalitatea de decontare a cheltuielilor, în procent de până la 50%, aferente consumului de energie electrică necesare funcționării agregatelor sau echipamentelor pentru irigații, cheltuieli înregistrate în anul anterior și neplătite.

Soluția legislativă privind decontarea pentru anul 2023 din bugetul alocat pentru anul 2024 a urmărit redresarea economică a producătorilor, astfel încât aceștia să aibă capacitatea de a continua activitățile agricole, reducerea efectelor fenomenului de secetă asupra producției agricole, cât și diminuarea impactului asupra anului agricol următor.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →