PLANTAŢIA de GOJI - o AFACERE cu potenţial de MILIOANE! - Revista Ferma
2 minute de citit

PLANTAŢIA de GOJI – o AFACERE cu potenţial de MILIOANE!

Pentru cei care poate nu ştiu, goji este un fruct originar din China care, prin proprietăţile sale excepţionale, şi-a câştigat renumele de panaceu. În ultimii ani, a fost aclimatizat şi în România, unde au apărut sute de plantaţii. (…)

Povestea plantaţiei de goji din localitatea Augustin a început în urmă cu aproximativ cinci ani, prin 2012, când bucureşteanul Adrian Nicolae a decis să investească în comuna pe uliţele căreia a crescut. A vrut iniţial să cultive mult mai tradiţionala cătină. A aflat ulterior de goji, un fruct exotic, originar din China, dar care, după cum avea să fie demonstrat, s-a aclimatizat perfect în România.

plantatie-de-goji_b

Foto: RFI România

„Odată cu naşterea fetiţei mele, am vrut să cultivăm ceva sănătos, dar care să aducă şi profit. Goji a fost o alternativă la cătină, după cum am aflat de pe internet. Ulterior, din China am luat cele mai bune informaţii şi materialul săditor. Goji e unul dintre cele mai sănătoase fructe. E uşor de prelucrat, conţine mai multă vitamina C decât alte fructe de pădure şi antioxidanţi. În prezent avem o pepinieră şi o plantaţie. Am înfiinţat şi un magazin online unde vindem produse pe bază de goji: un mix cu miere, o combinaţie de goji cu fructe de pădure sau cu tradiţionalul sirop de muguri de brad. Rezultă nişte amestecuri extrem de bune pentru organism şi imunitate”, spune Adrian Nicolae.

De ce este goji un fruct sănătos şi cum se poate obţine un profit de 80-90.000 de euro pe hectar, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →