Piaţa globală a utilajelor agricole e în ascensiune. Nu şi în Italia! - Revista Ferma
2 minute de citit

Piaţa globală a utilajelor agricole e în ascensiune. Nu şi în Italia!

Se aşteaptă scăderea volumului de vânzări până la sfârşitul anului

tractoarea120 b Piaţa globală a utilajelor agricole e în ascensiune. Nu şi în Italia!Piaţa italiană de maşini agricole şi-a încheiat prima jumătate a anului 2023 cu un recul al numărului de tractoare şi remorci vândute şi cu o creştere diferenţiată pentru alte tipuri de utilaje.

Federaţia Naţională a Constructorilor de Maşini pentru Agricultură (Ferder Unacoma) a anunţat o scădere de 8,5% pentru tractoare (10.117 unităţi înmatriculate în cele şase luni) şi de 4% pentru remorci (4.160 de unităţi), comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022.

În acelaşi timp, s-a înregistrat o creştere la combine agricole (+30,6% faţă de 282 maşini), tractoare cu platforme de încărcare (+21,9% pentru 339 de vehicule) şi manipulatoare telescopice (+16,6% pentru 647 de unităţi).

Per total, piaţa naţională prezintă o oarecare rezistenţă la numărul de tractoare înmatriculate în prima jumătate a anului 2023, acesta fiind mai mare decât în 2019.

FederUnacoma precizează că această scădere poate fi consecinţa unei ajustări faţă de creşterea record înregistrată în anul 2021.

Având în vedere dificultăţile întâmpinate anul trecut de producători italieni în a-şi onora comenzile, această tendinţă ar putea continua până în septembrie 2023.

O reducere a ratei de investiţii

Federaţia Naţională a Constructorilor de Maşini pentru Agricultură notează că scăderea ratei investiţiilor în maşinile 4.0 în 2023 provoacă o încetinire a vânzărilor şi această tendinţă ar trebui să se adâncească în ultimele luni ale anului.

De asemenea, solicită statului italian refinanţare adecvată a sistemului de stimulare pentru investiţii, ţinând cont de o piaţă mondială a echipamentelor agricole în puternic avânt.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →