PENSIUNEA CERNA, o bucată de Românie frumoasă - Revista Ferma
4 minute de citit

PENSIUNEA CERNA, o bucată de Românie frumoasă

Afacerea agroturistică este deţinută de Aura şi Adrian Mircea Bondoc, doi tineri care şi-au pus în gând şi au reuşit să adune laolaltă tot ce e mai frumos în această zonă. După cum mi-a spus tânărul proprietar, e ca un îndemn pentru alţii să realizeze lucruri frumoase şi curate. Le mărturisesc faptul că ceea ce şi-au propus am simţit şi noi, echipa Ferma, în orele petrecute la pensiune: dăruire, tradiţii, gânduri bune, ospitalitate, gustul produselor locale.
Prezentarea pensiunii ne-a fost făcută de Rodica Dinică, în timp ce Mioara Bostănică ne pregătea „poale-n brâu moldoveneşti” şi o altă doamnă Rodica învârtea vârtos la ceaunul cu mămăligă.
Pensiunea a fost dată în folosinţă în 2016, odată cu inaugurarea. Proprietarul ei şi-a dorit această pensiune pentru că aici îi sunt originile, de câteva generaţii. În construcţie a îmbinat armonios lemnul cu piatra iar tot ceea ce a fost vechi a readus la viaţă şi a repus în valoare.

Aura ÅŸi Adrian Mircea Bondoc, proprietarii pensiunii Cerna_b

Aura si Adrian Mircea Bondoc, proprietarii Pensiunii CERNA

Loc de joacă realizat din sculpturi în lemn!
Cred ca sunt puţini cei care nu au auzit de sculptorii cu drujbe! O echipă de artişti care mânuiesc bârâitorile în lemn de parcă ar lucra în aluat de pâine. Anul trecut în iulie pensiunea Cerna a găzduit prima ediţie a Festivalului Sculptorilor cu Drujbe iar anul acesta, la a doua ediţie, lucrările realizate sunt incredibil de frumoase şi au avut drept scop amenajarea locului de joacă pentru copii. Despre echipa de carveri ai României voi scrie mai multe în ediţia următoare. Pe o parte dintre ei i-am văzut live la lucru în Tabăra de sculptură „Simboluri dacice” de la Polovragi. Însă trebuie să spun că pasiunea lui Adrian Mircea Bondoc pentru acest gen de scultpuri dau pensiunii o unicitate greu de egalat!

Pensiunea Cerna_b
Un alt element inedit şi care mi-a plăcut enorm sunt veiozele mesteşugite în lemn de către doi fraţi craioveni, Bogdan şi Alexandru Florea, de la UnicaArt. În fiecare încăpere sunt alte modele.

Casa albă de lângă râul Cerna, cu muşcate la fereastră
Nu e la îndemâna oricui să facă dintr-o casă… ACASĂ! Însă pensiunea de lângă râul Cerna îţi dezvăluie poveşti de viaţă, istoria locurilor, tradiţii ale trecutului aduse şi păstrate în prezent, adică tot atâtea motive pentru ca turistul care-i trece pragul să revină aici iar şi iar…

Pensiunea Cerna_b
Cele 8 camere frumoase, cu băi proprii, oferă un total de 30 de locuri de dormit. La mansardă este amenajat un loc de joacă, dar care la nevoie poate fi oricând transformat în sală de şedinţe. La subsol este o cramă, unde sunt depozitate, la rece, dulceţurile făcute în casă din fructe culese local, siropuri şi compoturi, ţuică, zmeurată, murături şi pălincă, toate naturale 100%, spre încântarea oaspeţilor!
Pensiunea Cerna vă mai oferă o saună, loc pentru foc de tabără, biciclete pentru închiriat, masă de tenis, posibilitatea de a culege fructe de pădure în sezon.
Turiştii se bucură de preparate locale, tradiţionale, cum ar fi renumitele brânzeturi din Vaideeni, tocanul de oaie, pastrama, smântâna la tigaie, balmoşul…
Oaspeţii pensiunii Cerna sunt atât din ţară cât şi din afara ţării. Vin cu familiile, cu copiii sau în grupuri organizate. Unii vin pentru bucatele tradiţionale, alţii vin pentru linişte, pentru că este un adevărat colţ de rai unde sunt aşteptaţi cu multă căldură şi ospitalitate!

mai multe despre Pensiunea Cerna găsiţi şi pe pagina de Facebook: Pensiunea Cerna, Comuna Vaideeni, Judetul Valcea

Pensiunea Cerna_b

Pensiunea Cerna_b

Pensiunea Cerna_b

Pensiunea Cerna_b

Pensiunea Cerna_b

Pensiunea Cerna_b

Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2018)

Viitor pentru sate_b

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →