Pășunile pierd lupta în fața strategiilor pentru climă! Scădere dramatică pentru producția de CARNE DE VITĂ din Brazilia - Revista Ferma
3 minute de citit

Pășunile pierd lupta în fața strategiilor pentru climă! Scădere dramatică pentru producția de CARNE DE VITĂ din Brazilia

bovine de carne in Brazilia Pășunile pierd lupta în fața strategiilor pentru climă! Scădere dramatică pentru producția de CARNE DE VITĂ din Brazilia
Credit foto @canva.com/Leila Melhado

Sectorul bovinelor din Brazilia ar putea înregistra o scădere a producției de carne de vită cu 25% până în 2050, în timp ce se confruntă cu o scădere cu 37% a pășunilor disponibile, potrivit unui nou studiu.

Reducerea suprafețelor de pășunat disponibile ar fi o consecință a strategiilor de conservare a pădurilor și competiția pentru terenuri, a dezvăluit o analiză de la Orbitas.

În ciuda prezenței riscurilor legate de climă, există noi oportunități pentru producătorii care investesc în îmbunătățirea durabilă a eficienței și diversifică fluxurile de venituri.

Raportul a afirmat că investițiile în eficiența producției durabile la prețuri reduse ar putea conduce la o creștere cu 18% a randamentelor pentru producătorii de bovine, o creștere cu 19% a prețurilor de producător și o creștere cu 9% a exporturilor braziliene de carne de vită!

PRODUCȚIA DE CARNE DE VITĂ ÎN BRAZILIA

Brazilia reprezintă 20% din exporturile globale de carne de vită și este pe locul al doilea în lume în ceea ce privește efectivele, cu 232 de milioane capete.

Inițiativa consilierilor pentru climă a spus că această poziție înseamnă că sectorul contribuie cu aproape 10% la produsul intern brut (PIB) al Braziliei și angajează 3,3 milioane de oameni pe plan intern, inclusiv 2,5 milioane de fermieri.

În analiza lor, Orbitas a dezvăluit impactul asupra sectorului bovinelor brazilian pe care l-ar putea avea un scenariu aliniat cu menținerea încălzirii globale sub 2 grade C.

RISCURILE PENTRU SECTORUL BOVINELOR DIN BRAZILIA

  • Producătorii de bovine ar putea experimenta costuri în creștere, pe măsură ce cresc emisiile GES;
  • Politicile de conservare a terenurilor și o concurență mai mare pentru terenuri din alte sectoare ar duce la 37% mai puține pășuni disponibile;
  • Există o șansă de 80% de pierdere a profitabilității pentru majoritatea producătorilor, cu șocuri economice asupra prețurilor și costurilor de transport, dacă nu cresc în mod durabil eficiența producției până în 2050.
  • Producătorii din nord-estul Braziliei sunt cei mai vulnerabili, deoarece profiturile actuale pot fi de până la 12 ori mai mici față de cei din sudul țării.
  • Producătorii care nu măresc eficiența producției sau nu își diversifică veniturile s-ar putea confrunta cu pierderi financiare de peste 155 USD/ha până în 2050;
  • Răspunsurile la schimbările climatice ar putea conduce la o scădere cu 25% a producției interne de carne de vită și o scădere semnificativă a consumului intern de carne de vită;

Creșterea prețurilor și schimbarea preferințelor consumatorilor ar putea reduce cererea braziliană de carne de rumegătoare cu 38% și cererea globală cu 5%, scrie agriland.ie

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →