Pălincă din cireșele culese din livada bunicilor: ”mi-a luat 4 ani ca să obțin toate autorizațiile”, Cristi Dragu - Revista Ferma
2 minute de citit

Pălincă din cireșele culese din livada bunicilor: ”mi-a luat 4 ani ca să obțin toate autorizațiile”, Cristi Dragu

livada, fructe, alcool, Buzau
foto: Șansa Buzoiană

”Povestea e în felul următor: am primit o livadă de la bunicul meu în urmă cu 8 ani, am refăcut livada, am plantat pomi noi și, după aceea, ne-am întrebat ce putem face și am început această afacere, cu distilăria. Diversificăm activitățile, în Scorțoasa, un sat, din păcate, defavorizat din punct de vedere al locurilor de muncă și al activităților economice”, a declarat Cristi Dragu pentru Șansa Buzoiană.

”Distileria este o pasiune a mea, e o continuare a ceea ce făceau bunicii mei. La noi, obținerea țuicii era o sărbătoare, în familie. Era un moment așteptat de toată lumea. Bunicul organiza tot procesul și toată lumea era în jurul lui”, a mai spus antreprenorul agricol. 

”În patru ani am reușit să obținem toate autorizațiile. Asta a fost cea mai dificilă sarcină. Producția efectivă am început-o în 2022, când am distilat primele fructe. Am făcut o pălincă de cireșe, pălincă de prune, o țuică specială care este specifică zonei Scorțoasa și zonei de deal a Buzăului, și o pălincă din mere. 

”Hala unde facem producția este complet susținută din punct de vedere electric. Tot procesul este circular. Tot ce rezultă din procesarea fructelor folosim ca îngrășământ în pomicultură. Procesul este diferit pentru că noi scoatem sâmburii din prune, fermentația naturală și maturarea o facem în butoaie de stejar românesc”, a mai povestit Cristi Dragu.

Citește articolul integral pe Șansa Buzioană.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →