4 minute de citit

Optigép OptiCorn adaptoare pentru recoltat porumb

Principalul aspect în cadrul dezvoltării adaptoarelor pentru recoltat porumb OptiCorn și Opticorn Premium a fost de a introduce pe piață utilaje care corespund nevoilor utilizatorilor cu standarde ridicate, asigurându-le posibilitatea de lucru eficient, economic.

 

ADAPTOR TOCĂTOR DE ȘTIULEȚI

Adaptorul OptiCorn este disponibil cu cadru fix, în versiuni pe 2, 4, 5, 6, 8 și 12 rânduri, cu distanță între rânduri de 70 sau 76,2 cm, iar adaptorul OptiCorn CS cu cadru fix, în versiuni pe 6 și 8 rânduri, cu distanță între rânduri de 70 sau 76,2 cm, pentru toate tipurile de combine.

optigep 3_b

Foto: Adaptorul OptiCorn CS este disponibil în versiune pliabilă pe 6 sau 8 rânduri.

optigep 4_b

Foto: Adaptorul OptiCorn cu cadru fix este disponibil în versiune pe 2, 4, 5, 6, 8 și 12 rânduri.

CONTACT: Nicolai Grajdian, +40 757 145186, nicolai.grajdian@optigep.hu


Tocător


Lamele interschimbabile ale cilindrilor de tocare sunt placate cu metal dur, ceea ce ajută la decojirea mai bună a tulpinilor. Poziționarea specifică a rulmenților de la cilindrii de tocare nu necesită mentenanță zilnică. Doi rulmenți cu bile cu canelură adâncă, etanșați, sunt montați într-o singură carcasă cu bile, o soluție care nu necesită mentenanță.

optigep 1

Foto: Lamele interschimbabile ale cilindrilor de tocare sunt placate cu metal dur.

Lanțul de retracție cu cupe este placat cu crom, fapt ce oferă protecție împotriva coroziunii timp de mai multe sezoane de recoltă. Tensionatorul de lanț semiautomat tensionează excelent lanțurile cu cupă, fiind ușor accesibil pentru ajustarea tensiunii lanțurilor. Roțile dințate ale tensionatorului de lanț tratate termic au diametrul corespunzător pentru a asigura faptul că lanțul este mai puțin sensibil la rândurile de conexiune.

optigep 2_b

Foto: Lamele placate cu metal dur ale zdrobitorului de tulpini acoperă perfect zona cilindrului de tocare.

Decalajul dintre lamele de tocare este ajustabil în funcție de calitatea culturilor de recoltat. Lamele sunt acționate de un motor de propulsie electric. Lamele tocătorului de știuleți de performanță înaltă, cu posibilitate de dezactivare individuală a rândurilor, sunt placate cu metal dur și acoperă excelent zona cilindrului de tocare, ceea ce are ca rezultat tocarea perfectă în bucăți de 5-6 cm lungime.


Propulsie


Transferul propulsiei în condiții de siguranță între unitățile de tocare dotate cu protecție pe fiecare rând este garantat de arborii articulați. Propulsia rândului de unități de tocare este acționată unilateral, de la 2 până la 5 rânduri, și bilateral de la 6 la 12 rânduri.

Arborii nu necesită mentenanță în timpul sezonului de recoltă, au nevoie doar de o lubrifiere la începutul sezonului. Placa de acoperire ranforsată protejează rândul de unități de tocare împotriva impactelor mecanice. Propulsia laterală are loc în sistem închis, protejând astfel transferul de propulsie împotriva prafului și altor surse de contaminare. Datorită punctului de lubrifiere extern, centrul de putere închis nu trebuie deschis nici pentru mentenanța transmisiei cu pinioane – cu lanț cu role duplex ¾”, însă punctul de lubrifiere al scripetelui de alimentare și ajustarea tensionatorului de lanț sunt amplasate în afara centrului de putere pentru facilitarea operațiunilor de mentenanță. Nici înlocuirea combinei nu prezintă motive de îngrijorare. Pentru conectarea optimă a arborelui de transmisie, poziția verticală a consolei de conectare a propulsiei laterale are mai multe grade de ajustare, astfel, se poate ajusta în mod optim la ieșirea arborelui de transmisie al combinei respective.

optigep 5_b

Foto: Punctul de ungere extern facilitează mentenanța.

optigep 6_b

Transmisia în condiții de siguranță între unitățile de tocare e asigurată de arbori articulați.

 

OPȚIUNI:

 

  • Tălpi pentru zdrobirea știuleților: o pereche de tălpi fac parte a dotărilor de bază, comandați până la două perechi pentru protecția anvelopelor mai late.
  • Folii de cauciuc pentru protecția țevilor: pierderile de boabe sunt minimalizate datorită gulerelor din cauciuc fixate la fiecare rând.
  • Ciocuri din metal: adaptorul este dotat din fabrică cu ciocuri și căptușeală din aluminiu ranforsat cu oțel, care absorb eficient forțele care cauzează ruperea știuleților de porumb, însă la cerere, sunt disponibile și cu căptușeală din plastic.
  • Ajustare lame de tocare: ajustarea electrică a lamelor de tocare din cabina combinei.
  • Înălțare laturi: pentru minimalizarea pierderilor de boabe și știuleți.

 optigep 7_b

Foto: Punctul de ungere al scripetelui de alimentare și ajustarea tensionatorului de lanț sunt amplasate în afara centrului de putere.

optigep 8_b

Foto: Pentru conectarea optimă a arborelui de transmisie, poziția verticală a consolei de conectare a propulsiei laterale are mai multe grade de ajustare.

optigep 9_b

Foto: Propulsia laterală are loc în sistem închis, protejând astfel transferul de propulsie împotriva surselor de contaminare.

CONTACT: Nicolai Grajdian, +40 757 145186, nicolai.grajdian@optigep.hu

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →