Olympus a inaugurat cea mai mare fabrică de lactate din România - Revista Ferma
2 minute de citit

Olympus a inaugurat cea mai mare fabrică de lactate din România

olympus m Olympus a inaugurat cea mai mare fabrică de lactate din România

Investiţia Greenfield a costat, până acum, 55 mil. euro, din fonduri proprii.
Noua fabrică are o capacitate totală de recepţie a laptelui de 40.000 litri/oră şi trei linii de producţie: iaurt (120 tone/zi), telemea (100 tone/zi) şi lapte (PET: 16,000 litri/oră, ambalaj Tetrapak: 10.500 litri/oră).

Fabrica şi-a început activitatea în iunie 2011, producând o gamă completă de iaurturi, iar în următoarele două luni au mai fost lansate pe piaţă încă trei produse, toate sub brandul Oly: lapte de consum, lapte UHT la 1,5 litri şi smântână, urmând ca până la sfârşitul lui 2011 să înceapă şi producţia de telemea.


Lactate “made in Romania”, exportate în Europa

Noile produse „made in Romania” („fabricat în România”) sunt deja distribuite în hipermarket-uri şi supermarket-uri din România şi din Europa. „Am promis că vom valorifica la maximum materia primă din România, pentru a aduce pe pieţele internă şi externă lactate de cea mai bună calitate.

Ne-am ţinut de promisiune şi produsele «made in Romania» se găsesc deja pe rafturile magazinelor din toată ţara şi din Europa”, a declarat, la inaugurarea fabricii, Dimitrios Sarantis, preşedintele grupului Olympus.

Grupul Olympus este deţinut de o familie aflată la a treia generaţie în producerea lactatelor şi derulează operaţiuni în 34 de ţări (inclusiv SUA, Marea Britanie, Germania şi Italia). Veniturile totale ale grupului au atins 216 mil. euro în 2010, iar reprezentanţii Olympus estimează o cifră de afaceri de 240 mil. euro pentru 2011. În prezent, grupul deţine cinci fabrici în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale.

În perioada 1999-2011, investiţia totală a grupului în România se va ridica la 70 mil. euro.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →