3 minute de citit

OI DE VÂNZARE! Care sunt prețurile cerute de oieri pe platformele de comercializare; aflați și prețul de livrare la export

OI DE VÂNZARE! Care sunt prețurile cerute de oieri pe platformele de comercializare; aflați și prețul de livrare la export
OI DE VÂNZARE! Care sunt prețurile cerute de oieri pe platformele de comercializare; aflați și prețul de livrare la export

Proprietarii români de ovine își scot o parte din animale, la vânzare, pe platformele comerciale. 

De pildă, Ionuț din Mărișelu, jud. Bistrița-Năsăud, vinde ”oi și capre bune de ținut”, prețul afișat fiind 550 lei bucata, cu precizarea că este negociabil. 

Casamarebbb, din Oșorhei, jud. Bihor, vinde ”Oi merinos 11 și un berbec din rasa Ile de France și 8 mieluti la 4 oi restul, trebuie să fete mai multe detalii la telefon, preț 1500 lei bucata”.

Tudor Andrei, din Topalu, jud. Constanța, cere 2.500 de lei pentru un ”berbec rasa Awassi cu certificat de origine, este sănătos, apt de montă” 

Un user din Arad cere, însă, 2.000 de lei, preț negociabil, pentru un berbec tot din rasa Awassi, și acesta bun pentru montă. 

Ioan Sterp din Chișineu-Criș, jud. Arad, a publicat următorul anunț de vânzare: ”Mioare cu origine in secțiunea principala!  Sunt înscrise la Asociația Dacia Hunedoara. Se pot vedea în localitatea Chișineu Criș, județul Arad”

Didut.ivan 79, din comuna Racovița, județul Sibiu, vinde 53 de oi breze și 2 berbeci, cu 850 de lei per exemplar. 

O oaie țigaie ruginie costă 500 de lei, cu condiția să cumperi toate cele 130 de exemplare scoase la vânzare de Kerestély Attila, din comuna Dârjiu, județul Harghita. Bodor Istvan, tot din județul Harghita, din orașul Gheorgheni, cere 123 de lei pentru oaie Țurcană, fără să precizeze varietatea, ci numai numărul animalelor scoase la mezat: 100 de oi și 3 berbeci cu certificat de origine. Prețul, cel mai probabil, nu este cel real, dar cine știe? În general, prețurile variază între 500 de lei și 8-900 de lei. ( sursa olx.ro )

România este cel mai mare furnizor de ovine pe piețele terțe, din Uniunea Europeană. Anul trecut, România a exportat pe piețele terțe 63.332 tone de ovine și caprine. Anul acesta, între ianuarie – august, 44.956 tone.

Prețul mediu de livrare în 2023 pentru produsul în viu a fost de 329 euro/100 de kg. În august, 327 euro/100 kg. Rezultă pentru luna august, un preț în lei per kilogram animal în viu de 16,023 lei/kg. Faceți voi socotelile. ( sursa: agridata.ec.europa.eu )

credit foto iStock, Snowboy

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →