2 minute de citit

O recoltă de excepție începe cu anvelopa!

Fermierii de pretutindeni se confruntă cu provocări similare: schimbări climatice, degradarea solului, disponibilitatea utilajelor, forţa de muncă, productivitatea, profitabilitatea, costurile operaționale, etc. Degradarea solului, atât ca urmare a folosirii unor utilaje tot mai puternice şi mai grele, cât şi din cauza trecerilor succesive, are un impact agronomic şi economic important, respectiv scăderea producţiei, dar şi costuri suplimentare pentru efectuarea lucrărilor de regenerare a solului.

 Foto 1 Michelin-AxioBib_b

Cum putem reduce compactarea solului?

Compactarea solului, dar şi formarea de făgaşe (șleauri/deformare longitudinală a solului ca urma a trecerii unor utilaje) pot fi evitate sau reduse prin folosirea unor anvelope adecvate. În cadrul webinar-ului „Tehnologii și soluții digitale pentru creșterea profitabilității în fermă”, oragnizat de cătreFMC Agro România, compania Michelin a prezentat soluţiile sale pentru reducerea compactării solului: anvelope care funcționează la o presiune foarte scăzută și sisteme de șenile.

 

Tehnologia UltraFlex

UltraFlex este o carcasă inovatoare a anvelopei Michelin, deosebit de rezistentă şi care permite o „flexie” mult mai mare. Tehnologia UltraFlex încorporată pe anvelopele Michelin pentru utilaje agricole permite rularea acestora la o presiune mai scăzută, indiferent de viteza de lucru. „Anvelopele Michelin Ultra Flex pot funcționa la o presiune cu până la 40% mai mică față de anvelopele radiale standard. Rezultatul este o amprentă la sol mai mare, care reduce compactarea și crește producția agricolă cu până la 4%. O amprentă mai mare a anvelopelor oferă şi o tracțiune excelentă, care se regăseşte într-o economie de carburant de până la 10%, prin reducerea patinajului”, a confirmat Marius Danea, account manager Michelin România.

Tehnologia Ultra Flex este prezentă pe o gamă largă de anvelope agricole destinate combinelor, tractoarelor, utilajelor de erbicidat şi remorcilor.

Michelin UltraFlex_b


Calculator de presiune

Atât pentru tractoare, cât şi pentru utilaje, în diferite moduri de utilizare a acestora (în câmp sau pe drumurile publice), Michelin oferă fermierilor un instrument de calcul al presiunii în anvelope – Agropressure. 

un articol de GHEORGHE GHIȘE

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →