Noul Teagle Tomahawk 8200 - cel mai bun a devenit acum și mai bun - Revista Ferma
6 minute de citit

Noul Teagle Tomahawk 8200 – cel mai bun a devenit acum și mai bun

Foto 1 Y2A6852 Pano Noul Teagle Tomahawk 8200 - cel mai bun a devenit acum și mai bun

Zis și făcut! Cel mai bun utilaj pentru prepararea furajelor și a așternutului în fermele zootehnice este disponibil acum într-o versiune și mai bună! Vă prezentăm noul Teagle Tomahawk 8200.

Reproiectată de la zero, noua gamă 8200 include două modele, ambele disponibile în versiunea purtată sau tractată:

 1. Noul Teagle 8200 pentru împrăștierea furajelor și a așternutului;
 2. Noul Teagle 8250 cu tăiere dublă pentru prelucrarea de precizie a paielor.

Control progresiv al balotului

Integrat în dotarea ambelor modele, sistemul de control „SYNCHRO” oferă operatorului:

 • Modul Pauză/Funcționare pentru a opri/porni fluxul de material prin simpla apăsare a unui buton;
 • Funcția de reglare a poziției de fixare a baloților, pentru a optimiza cantitatea de paie/nutreț distribuită;
 • Comenzi simplificate prin sincronizarea electronică a vitezei lanțului de distribuire a așternutului și a poziției de fixare a balotului prin intermediul unui singur selector;
 • Setarea încărcării, pentru a preveni contactul dintre balot și bătătorul încrucișat la pornire.

Toate acestea sunt controlate de la panoul de comandă cu conexiune WiFi, printr-un dispozitiv extern testat, actualizat pentru a include noile funcții și reconfigurat pentru a îmbunătăți confortul operatorului.

Foto 2 Y2A6617 Noul Teagle Tomahawk 8200 - cel mai bun a devenit acum și mai bun 

„În mod normal, procesarea unui balot ne-ar lua cam 20-25 de minute cu vechea noastră mașină, dar acum, cu noul Teagle Tomahawk 8250, nu durează decât 5 minute, așa că suntem în căutarea altor lucruri de făcut pentru a ne umple timpul, o problemă pe care toți ne-am dori să o avem” – JOSEPH SWEET

Timp câștigat, fermieri mulțumiți

Trecerea la noul Teagle Tomahawk 8250 a permis fabricii de lactate Sweet să distribuie mai rapid și mai eficient așternutul în comparație cu modelul anterior Tomahawk 7100, economisind astfel timp prețios. „Modelul 8250 este la fel ca vechiul nostru 7100 în versiunea purtată, dar… «pe steroizi». Este mai robust, mai rezistent, iar noul cadru în formă de A îl face simplu de atașat la orice tractor. Ca să nu mai vorbim de caracteristicile noi, absolut senzaționale, de pe noua casetă de comandă. Posibilitatea de a opri procesarea la mijlocul fluxului și de a o porni din nou, fără blocaje sau probleme, este o caracteristică fantastică”, remarcă Greg și Adam de la Clinton Devon Farm Partnerships.

Foto 4 Greg and Adam Noul Teagle Tomahawk 8200 - cel mai bun a devenit acum și mai bun
Greg și Adam de la Clinton Devon Farm Partnerships explică modul în care noul utilaj purtat Teagle Tomahawk 8250 le-a îmbunătățit eficiența în fermă

Panou de comandă cu conexiune WiFi

Operatorul dispune acum de un control progresiv al vitezei de alimentare folosind un dispozitiv extern de fixare a balotului în poziție variabilă, care poate fi adaptat la diferite materiale. Reglarea se face prin intermediul conexiunii WiFi direct din tractor, de la panoul de comandă actualizat.

Foto 5 Y2A6500 Noul Teagle Tomahawk 8200 - cel mai bun a devenit acum și mai bun

Alimentare mai rapidă, împrăștiere pe distanțe mai mari

Ventilatorul modificat, în versiunea cu 8 palete, mărește distanța de împrăștiere și asigură un flux constant de material.

Noul Teagle Tomahawk 8250 are încorporat un sistem de tăiere dublă, de generația a treia, prevăzut cu un bătător încrucișat cu diametrul mai mare, ceea ce oferă o creștere cu 35% a vitezei de distribuire și o deschidere mai mare cu 40% la nivelul sitei.

Foto 6 Y2A5734 Noul Teagle Tomahawk 8200 - cel mai bun a devenit acum și mai bun

Am adăugat un banc de ungere centralizat, pentru a facilita lubrifierea de rutină. Paletele ventilatorului pot fi schimbate rapid în cazul în care sunt deteriorate, fără a fi necesară demontarea ventilatorului cu totul. Pietrele și resturile pot fi îndepărtate rapid prin partea din spate a mașinii, prin intermediul unei trape rabatabile.

Operare curată și sigură

Unul dintre cele patru domenii de interes a vizat operarea curată și sigură, deoarece punem mereu siguranța pe primul loc.

Ca dotare opțională, vă oferim kitul nostru de pulverizare Hydroshield pentru eliminarea prafului.

Părțile laterale și oblonul spate sunt mai înalte, iar capota superioară mai lungă, pentru a menține balotul în mașină. Există, de asemenea, un cadru glisant mai lat de descărcare a materialului însilozat pentru a controla debitul de furaje împrăștiate.

Tăiere cu 40% mai rapidă

Designul unic al noului Teagle Tomahawk 8250 cu funcție de tăiere dublă pentru prelucrarea materialului cât mai scurt a fost actualizat substanțial, cu o creștere de 40% a vitezei de tăiere – în varianta actuală, există peste 60.000 de tăieri pe minut.

Acest lucru asigură o lungime de tăiere fină și constantă, concepută special pentru a se potrivi nevoilor legate de prepararea rației totale mixte (TMR) și distribuirea așternutului în crescătoriile de pui sau în sisteme de stabulație.

„Există o serie de caracteristici noi foarte binevenite pe această mașină care ușurează munca la furajare și împrăștierea așternutului de tip nutreț. Economisim cel puțin o jumătate de oră de fiecare dată când pregătim așternutul. De asemenea, distribuirea de furaje însilozate este simplificată. Modelul Teagle Tomahawk 8200 în versiunea tractată taie bine furajele însilozate, iar vitele mănâncă tot. Avem utilajul de numai 4 luni și deja se pot observa îmbunătățiri zilnice”, spune mulțumit Matt Annear de la Ferma Tregair.

Foto 7 TREGEAR FARM Noul Teagle Tomahawk 8200 - cel mai bun a devenit acum și mai bun
Matt Annear

Cel mai mare diametru al bătătorului

Noul model Teagle Tomahawk 8200 pentru furajare și împrăștierea așternutului nutreț beneficiază acum de cel mai mare diametru al bătătorului încrucișat de pe piață, pentru a asigura o distribuire fără probleme a materialelor prelucrate. Materialul trece apoi printr-un ventilator modernizat și un jgheab pivotant cu îmbunătățiri substanțiale privind debitul de material și distanța de împrăștiere. Hardox® este acum inclus ca dotare standard între componentele oblonului.

Foto 8 Stanga Y2A6738 Noul Teagle Tomahawk 8200 - cel mai bun a devenit acum și mai bun

Sistemul ANTIPRAF HYDROSHIELD

Avantaje:

 • Ceața fină reduce cu 41% particulele de praf inhalabile;
 • Oferă beneficii considerabile pentru sănătatea animalelor;
 • Reduce riscul de infecții și de boli respiratorii;

Caracteristici:

 • Pulverizare în 5 puncte;
 • Activare automată la procesare;
 • Capacitate rezervor de 50 L;
 • Amestecare ușoară a aditivilor lichizi;
 • Control al debitului.

CONTACT FarmTech România

Tel/Fax: 021 352 93 08
Adresa: Cal. Bucuresti, Nr.115B, Saftica, Balotesti, Ilfov
office@farmtech.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →